NIEUWSCanton

Canton GLE 496.2 BT: actieve luidsprekers met hdmi-aansluitingen

De Duitse luidsprekerbouwer Canton heeft een nieuwe draadloze vloerstaande luidspreker aangekondigd genaamd GLE 496.2 BT. De luidsprekers onderscheiden zich van hun concurrenten door de aanwezigheid van meerdere hdmi-ingangen waardoor koppeling met een homecinema-systeem eenvoudig gerealiseerd kan worden. Uiteraard zijn ook allerlei andere aansluitingen aanwezig en draadloos muziek aanbieden via bluetooth is ook mogelijk. 

Canton GLE 496.2 BT: actieve vloerstaander met heel veel aansluitingen

Actieve luidsprekers zijn op zichzelf genomen niet heel bijzonder, maar het Duitse Canton heeft met de nieuwe GLE 496.2 BT wel iets bijzonders gepresenteerd vanwege de aanwezigheid van een drietal hdmi-ingangen, met ondersteuning van 4K en 3D, en één hdmi-ARC-uitgang. Verder heeft de GLE 496.2 BT ook de meer gebruikelijke optische en coaxiale ingangen, alsmede een analoge ingang. Ook kan draadloos verbinding worden gemaakt via bluetooth aptX. Wie meer lage tonen wil hebben, kan de subwoofer-uitgang gebruiken.

De GLE 496.2 BT is een drieweg basreflexsysteem dat werkt volgens het master/slave-systeem. Dit betekent dat de ene luidspreker, de master, versterkers en verbindingselektronica aan boord heeft en met een kabel wordt verbonden met de (passieve) slave. De luidsprekers hebben de aluminium drivers van Canton's Chrono-productlijn en een aluminium/magnesium-tweeter. Twee woofers van 200 millimeter, één middentoner van 180 millimeter en een tweeter van 25 millimeter zetten het elektrische signaal om in geluid. Cross-over frequenties liggen op 300 Hz en 3.200 Hz. Het frequentiebereik loopt van 22 Hz tot 30 kHz.

Een LED-scherm onder aan de masterluidspreker (links) geeft het volume en de gekozen bron weer. De GLE 496.2 BT heeft dezelfde afstandsbediening als de soundbases van het merk, wat inhoudt dat hij dezelfde functies deelt, zoals een stereo- en virtuele surround-modus, een lip-sync-correctiefunctie (via een HDMI-verbinding) en een bas/treble-toonregeling. Ook kan de afstandbediening van de tv ingesteld worden om de luidsprekers te regelen.

Canton GLE 496.2 BT: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe GLE 496.2 BT zal naar verwachting vanaf april 2018 leverbaar zijn in witte of zwarte uitvoering. E is ook een variant, makassar genaamd, waarbij de voorkant zwart is en bovenpaneel en zijpanelen houtkleurig zijn uitgevoerd. Voor een prijs van net geen 1.500 euro per paar zullen ze van eigenaar wisselen.


MERK

EDITORS' CHOICE