NIEUWSNAD

NAD C 316 V2: bewezen ontwerp voorzien van mm-ingang

Sinan Kökbugur | 09 februari 2018 | Fotografie Fabrikant | NAD

Het Brits/Canadese audiobedrijf NAD heeft een opvolger aangekondigd van de succesvolle geïntegreerde versterker genaamd C 316 BEE. De nieuwe versterker genaamd C 316 V2 leunt met zijn typenummer tegen zijn voorganger aan, maar heeft een uitbreiding in de vorm van een mm-draaitafelingang gekregen.

NAD C 316 V2: geïntegreerde versterker met mm-draaitafelingang

Steeds meer fabrikanten rusten hun geïntegreerde versterkers (weer) uit met een draaitafelingang. Zo ook NAD die zijn budget-versterker C 316 BEE een update heeft gegeven en voorzien van een draaitafelingang als C 316 V2 op de markt heeft gebracht. De schakeling heeft een lage ruis en is voorzien van een subsonic filter.

De C 316 V2 heeft een vermogen van twee keer 40 Watt aan acht Ohm, maar kan tot pieken van 90 Watt uithalen dankzij NAD’s PowerDrive-technologie. De technologie is herzien en bestaat nu uit minder onderdelen hetgeen een klankmatig voordeel zou moeten opleveren. NAD’s Soft Clipping-techniek beschermt luidsprekers tegen vernielende blokgolven.

Naast de mm-ingang zijn vier gewone lijningangen beschikbaar. Ook is voorzien in een hoofdtelefooningang en een jackplug-ingang op de voorkant (3,5 millimeter). Met zijn functies is de C 316 V2 in geen geval een “afgeslankte” versie van een groter model, maar een op zichzelf staande, zeer goede en betaalbare versterker, aldus NAD.

NAD C 316 V2: prijs en leveringsinformatie

De NAD C 316 V2 is verkrijgbaar in grafietkleurige uitvoering. Hij gaat over de toonbank voor een prijs van net geen 400 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE