NIEUWSLinn

45 jaar Linn Sondek LP12 met primeurs bij Beter Beeld & Geluid

De Linn Sondek LP 12 draaitafel bestaat 45 jaar en dat wordt gevierd met de introductie van twee nieuwe producten: de Urika II en een nieuwe Lingo voeding. Je kunt ze beide aan het werk horen bij Beter Beter & Geluid Zevenbergen op vrijdag 2 februari aanstaande. 

Show Beter Beeld & Geluid Zevenbergen

Om kennis te maken met zowel de Urika II als de nieuwe Lingo, organiseert Beter Beeld & Geluid Zevenbergen namelijk twee shows op vrijdag 2 februari. De eerste sessie begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en de tweede sessie om 19.30 uur (inloop vanaf 19/00 uur). Het betreft een wereldwijde primeur met de jongste innovaties van het merk, dus technici van Linn Products zijn aanwezig voor tekst en uitleg. Er wordt daarom een grote aanloop verwacht, dus gebruik onderstaande links om een plaatsje te reserveren:

Grijp je ernaast omdat beide sessies vol zijn? Mail dan even!

Urika II – 'Het beste nog beter gemaakt'

De nieuwe Urika II is een doorbraak in phono trappen. Zoals gebruikelijk bij Linn, blijven ze proberen de maximale hoeveelheid analoge informatie van de plaat te lezen, maar gebruiken ze in de Urika II hun ‘cutting-edge’ digitale signaalbewerking om de RIAA correctie op unieke en nauwkeurige wijze in het digitale domein uit te voeren. Dat betekent minder vervorming, minder ruis en meer muziek.

De muzikale informatie vanuit de Urika II wordt getransporteerd over Exakt Link en blijft dus perfect gepreserveerd tot het allerlaatste moment. Dat is echter niet alles… Linn heeft met de Urika II dezelfde benadering gekozen als met hun Exakt luidsprekers: zij kunnen ieder individueel apparaat optimaliseren, waarbij variaties inherent aan de analoge signaalweg worden gecorrigeerd.

De Urika II kan via Linn Konfig worden ingesteld op ieder gewenst element. Selecteer uit een lijst van populaire elementen of voer de gegevens zelf in als het element niet in de database staat. 

De nieuwe Lingo voeding

Ook de Lingo LP12 voeding heeft een belangrijke upgrade gekregen, gebruikmakend van de technologie ontwikkeld voor de Radikal LP12 voeding. De nieuwe Lingo heeft een motor speed management systeem aan boord en gebruikt digitale signaalbewerking om het draaiplateau nauwkeuriger en consistenter te laten draaien. Dit is uiteraard cruciaal voor muziek: zelfs de kleinste snelheidsvariaties veranderen de toonhoogte en een draaitafel die niet precies loopt, is als een slecht gestemd instrument.

Twee extra aanbiedingen

Om 45 jaar Sondek LP12 te vieren, heeft Linn twee aanbiedingen bovenop de nieuwe producten:

Linn heeft de ‘Fluted’ plint (met horizontale groeven) weer teruggebracht. Dit ontwerp stamt uit de begintijd van de allereerste LP12’s. De plint is leverbaar in alle standaard uitvoeringen en is beschikbaar als een strikte ‘limited edition’ bij aankoop van een Urika II of Lingo.

Een tweede promotie geeft 15% korting op een additionele LP12 upgrade bij aankoop van een Urika II of Lingo.

Prijzen

De nieuwe producten hebben de volgende prijzen (onder voorbehoud):

Urika II – € 3.327
Lingo – € 1.760
Urika II + Radikal package (Standaard behuizing) – € 6.207
Urika II + Radikal package (Klimax behuizing) – € 8.736
Fluted plint (alleen met aankoop van Urika II of Lingo) – € 699

MERK

EDITORS' CHOICE