NIEUWSArcam

Arcam toont prototypen van nieuwe HDA-productlijn op CES

Het Britse audiobedrijf Arcam heeft op de CES in Las Vegas een drietal nieuwe apparaten aan het publiek getoond. Het gaat om een tweetal geïntegreerde versterkers en een sacd/cd-speler die alle drie onderdeel zijn van de nieuwe HDA-productlijn. Het meest opvallende is het gewijzigde uiterlijk van de HDA-productlijn. De getoonde modellen zijn prototypen en het definitieve uiterlijk staat op dit moment nog niet vast. In de lente zouden de nieuwe apparaten in de winkel moeten liggen. Technische gegevens en goede foto’s zijn op dit moment nog schaars, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Arcam HDA-productlijn: stijlbreuk met het verleden

Het in Groot-Brittannië gevestigde Arcam heeft de CES in Las Vegas aangegrepen om het publiek kennis te laten maken met de nieuws HDA-productlijn. Een tweetal geïntegreerde versterkers genaamd SA10 en SA20 en een sacd/cd-speler genaamd CDS50 zijn de eerste leden van de nieuwe familie. Arcam heeft besloten om de stijl van de frontjes van de apparaten te wijzigen. De displays zijn groter geworden en kunnen meer informatie weergeven en Arcam heeft wat chromen accenten op het front geplaatst. De HDA-productlijn breekt met het verleden en is de eerste ingrijpende wijziging van de stijl van Arcam in bijna twintig jaar.

De SA10 is gepresenteerd als de vervanger van de FMJ A19. De nieuweling heeft analoge en digitale aansluitingen, werkt in klasse AB en kan maximaal 50 Watt per kanaal leveren. DA-conversie komt voor rekening van een chip van het type ESS9016K2M. Naar verluidt zal de SA10 straks in Groot-Brittannië voor net geen 700 Britse ponden van eigenaar gaan wisselen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend,

De SA20 is gepresenteerd als vervanger van de FMJ A29 en is ook voorzien van zowel analoge als digitale aansluitingen. De SA20 werkt in klasse G, kan 80 Watt per kanaal leveren en is voorzien van een dac-chip van het type ESS9038K2M. De verkoopprijs aan de overkant van de Noordzee ligt waarschijnlijk op net geen 1.000 Britse ponden. We moeten nog even wachten op prijsinformatie voor Nederland.

Wie het verschil wil weten tussen klasse AB en klasse G verwijzen wij graag naar ons achtergrondartikel over versterkerklassen.

De nieuwe CDS50 kan schijfjes spelen, maar heeft ook allerlei streaming-functies aan boord. De CDS50 ondersteunt onder andere het afspelen van FLAC, WAV, AAC, AIFF, OGG, MP3 en WMA. Hij heeft dezelfde DAC-chip aan boord als de SA20, dus ook een ESS9038K2M. Prijsinformatie voor Nederland is er nog niet, maar de verkoopprijs in Groot-Brittanië zal waarschijnlijk net geen 700 Britse ponden bedragen.

Wij zullen dit artikel bijwerken als wij meer gegevens en foto’s tot onze beschikking hebben gekregen.

EDITORS' CHOICE