Cambridge Audio voegt Tidal toe aan streaming platform

Het Britse audiomerk Cambridge Audio heeft aangekondigd om de ondersteuning van Tidal toe te voegen aan zijn streaming platform. Tidal zal straks, na een firmware update, beschikbaar zijn op de modellen CXN, CXN (v2), Azur 851N en de Stream Magic 6 (v2). De nieuwe firmware zou deze maand beschikbaar moeten komen.

Cambridge Audio netwerkspelers: toevoeging van Tidal na een firmware update

Het in Groot-Brittannië gevestigde Cambridge Audio bouwt voornamelijk versterkers en bronnen. De netwerkspelers van Cambridge zullen binnenkort het streamen van muziek van Tidal ondersteunen. Voor de muziekliefhebber is in dit geval interessant dat Tidal ook high-res muziekstreams aanbiedt.

Cambridge zal tegelijkertijd een update uitbrengen van de app waarmee de streamers bediend worden, zowel voor iOS als voor Android, zodat Tidal ook daadwerkelijk kan worden gekozen en doorgebladerd. “We zijn verheugd over het feit dat onze producten dit jaar Tidal zullen ondersteunen. We weten hoe populair Tidal is en met genoegen kunnen we bezitters van onze streamers de diensten van Tidal aanbieden. Tidal hoort helemaal thuis op onze streamers,” aldus Stuart George, algemeen directeur van Cambridge Audio.

Tidal biedt twee verschillende abonnementen. De eerste is streams met een bitrate van 320 kbps, vrij vertaald is dat hoge kwaliteit mp3. Het tweede type is streams in FLAC- of ALAC-formaat. Dit is bijna gelijk aan cd-kwaliteit, in elk geval veel beter dan mp3.

Wie meer wil weten kan kijken op de website van Cambridge Audio of de website van Tidal.

EDITORS' CHOICE