NIEUWSMytek

Mytek presenteert de Clef, een betaalbare dac voor onderweg

Het in New York gevestigde Mytek Digital heeft een nieuwe draagbare DA-converter uitgebracht, genaamd Clef, die bedoeld is voor gebruik onderweg. Het apparaatje weegt iets meer dan honderd gram en past in een broekzak, of jaszak. Het hoogglanszwarte kleinood zal vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn. 

Mytek Digital Clef: nog meer keuze en concurrentie in het draagbare segment

Met het presenteren van de Clef lijkt Mytek Digital de concurrentie aan te willen gaan met andere kleine draagbare DA-converters zoals bijvoorbeeld de Mojo van Chord, AudioQuest’s DragonFly Red en talloze andere kleine DA-converters. Al deze DA-converters zijn relatief klein en betaalbaar en zijn bij uitstek bedoeld voor gebruik onderweg.

Mytek Digital heeft zijn wortels in de professionele wereld, maar de Clef is bedoeld voor iedere gebruiker van een iPhone of Android-smartphone die prijs stelt op een betere geluidskwaliteit. De Clef accepteert signaal tot 32-bit/384 kHz PCM en DSD128. De signaal/ruis-verhouding bedraagt 120 dB, volgens Mytek. Ondersteuning van bluetooth versie 4 (AAC, AptX en LDAC) is ook ingebouwd, evenals een microfoon om telefoongesprekken te kunnen voeren. De ingebouwde accu zou voor circa acht uur muziekplezier moeten zorgen.

Het is onmiskenbaar een trend: goed geluid wordt kleiner, lichter en goedkoper. Deze trend kunnen wij alleen maar toejuichen.

Mytek Digital Clef: prijs en leveringsinformatie

Vanaf volgende maand zal de Clef in de winkel liggen. Op de website van Mytek staat een prijs van net geen 300 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, eventueel importheffingen en het lokale BTW-tarief.


MERK

EDITORS' CHOICE