NIEUWS

Plexamp is de nieuwe mediaspeler van Plex

Plex is een populaire programma waarmee je media op allerlei apparaten kunt afspelen binnen hetzelfde wifi-netwerk. Nu heeft het bedrijf zijn eigen mediaspeler aangekondigd: Plexamp. Ook dit programma maakt stevig gebruik van de cloud.

De niewe mediaspeler is hevig geïnspireerd door Winamp, de populaire pc-mediapspeler die twintig jaar geleden werd gelanceerd. Het programma presenteert alle informatie over de muziek in één venster. 

Plexamp is gratis te downloaden

Je kunt dit programma nu gratis downloaden via Plex Labs. Dit is een experimentele afdeling binnen het bedrijf. Plexamp werkt op zowel Windows als macOS en zou in principe elk muziekformaat moeten kunnen afspelen. Daarnaast beschikt de muziekspeler over een visualizer, zoals mediaspelers vroeger allemaal hadden.

Eén van de meest interessante functies is de visualizer, zoals Winamp vroeger ook had. Verder beschikt de software over slimme functies, slimme overgangen, geen gaten tussen nummers en de mogelijkheid radio’s op te zetten. Bijvoorbeeld op basis van een artiest of gewoon je complete bibliotheek.


EDITORS' CHOICE