NIEUWSMarantz

Marantz ND8006 volledig digitale muziek- en cd-speler

Rob Nijman | 19 december 2017 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Marantz heeft de ND8006 geïntroduceerd, de eerste volledig digitale muziekspeler van het merk. Het is namelijk de eerste netwerkspeler die zowel voorzien is van alle gemakken van digitale audiotechniek als van een loopwerk voor cd's. Bovendien is het de eerste niet-av-receiver om HEOS aan boord te hebben.

ND8006 netwerk- en cd-speler

Het jongste model is gebouwd in de fabriek in Shirakawa, Japan en is bijvoorbeeld te combineren met de onlangs geïntroduceerde PM8006 geïntegreerde versterker. De ND8006 heeft alles in huis voor de hedendaagse digitale muziekluisteraar door functies te combineren waar normaal twee of drie componenten voor nodig zijn.

Het model is gebaseerd op de succesvolle NA8005- en SA8005-modellen, maar de eigenschappen en het audio-ontwerp zijn opnieuw uitgedacht. Het biedt een combinatie van een cd-speler en een ingang voor digitale bronnen. Hierdoor is het mogelijk om af te spelen vanaf een thuisnetwerk, lokale USB-opslag en online bronnen zoals streamingdiensten en internetradio. Met behulp van HEOS-ondersteuning en de DAC-functionaliteit kan er direct verbinding worden gemaakt met computers en andere apparaten.

Marantz ND8006 volledig digitale muziekspeler

Marantz omschrijft de ND8006 als de volledig digitale muziekspeler: "het enige audiocomponent dat u nodig heeft voor al uw huidige en toekomstige luisterbehoeften." Het apparaat kan worden gebruikt in combinatie met een traditionele versterker via een toegewijd uitgangsniveau of direct worden gekoppeld aan een eindversterker, luidsprekers of een actieve luidspreker, dankzij de ingebouwde digitale voorversterkerfuncties bij de variabele contactdozen. Bovendien zorgt HEOS-integratie ervoor dat de muziek overal in huis te horen is; je hoeft alleen nog HEOS-luidsprekers toe te voegen om een multiroomsysteem te maken dat met één app te bedienen is.

Audiokwaliteit

De Marantz ND8006 is toekomstbestendig met ondersteuning voor bestandsformaten tot 11.2 MHz quad-DSD en 384kHz/32-bit PCM, en beschikt over Bluetooth en Apple AirPlay om muziek vanaf draagbare apparaten af te spelen. Het apparaat is voorzien van het Marantz-eigen muzikale digitale filtersysteem en een audiofiele ESS9016 Sabre DAC met dubbele kristalklok voor verwerking van digitale signalen. Een ruisonderdrukkingscircuit op de USB-type-B ‘computeraudio'-ingangen en digitale audio-ingangen, twee optische en één coaxiale, moet storing van gekoppelde componenten tegengaan voor signaalzuiverheid. Het analoge circuit maakt gebruik de bekende Marantz Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM) terwijl een afgeschermde ringkerntransformer het interne geluid beperkt.

Wifi-verbinding via Ethernet en dual-band (2.4/5GHz) zijn beide mogelijk en ook aan luisteraars met een hoofdtelefoon is gedacht: De ND8006 heeft een hoofdtelefoonversterker die gebruik maakt van geheel discrete componenten, inclusief dezelfde HDAM-S2-technologie als de belangrijkste audiocircuits en instelbare gevoeligheid voor een breed scala aan hoofdtelefoons. Een ‘H/P OFF’-modus zorgt voor het best mogelijke geluid als de hoofdtelefoontrap niet nodig is. Dezelfde ON/OFF-optie is beschikbaar voor de geïntegreerde Bluetooth- en wifi-functionaliteit.

De ND8006 is leverbaar in de kleuren zwart of zilver-goud en zal vanaf januari 2018 verkrijgbaar zijn voor €1.199.

Belangrijkste kenmerken:

 • Hoogwaardige afspeelkwaliteit van CD, CD-R/RW (MP3/WMA)
 • Audiofiele 192 kHz/32-bits D/A conversie (ESS9016) en dubbele kristalklok
 • Door Marantz ontwikkelde HDAM-SA2-circuits
 • Volledig gescheiden hoofdtelefoonversterker met HDAM-SA2 en versterkingsafstelling
 • Dubbel afgeschermde ringtransformator, dubbelgelaagde bodemplaat en massieve voetjes
 • Ingebouwde wifi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning 
 • Ingebouwde HEOS draadloze multiroom-audiotechnologie
 • AirPlay, Bluetooth, internetradio, Spotify Connect, Amazon Music, Tidal, Deezer en meer
 • 2x optische/coaxiale en USB-type-B digitale ingangen met ruisonderdrukkingscircuit
 • Ondersteunt de weergave van WAV-, MP3-, AAC-, WMA-, FLAC- en ALAC-bestanden via USB-apparaten
 • 1x optische en coaxiale digitale uitgangen; variabele en vaste RCA analoge uitgangen; RS-232
MERK

EDITORS' CHOICE