NIEUWSLumin

Lumin Music D2: nieuwe streamer die DSD128 ondersteunt

Lumin Music heeft een nieuwe streamer uitgebracht met de naam D2. De D2 heeft een ingebouwde DA-converter van Wolfson en ondersteunt DSD128. De voorganger van de D2 was de D1 en deze was al heel goed volgens Lumin. De D2 heeft een snellere processor gekregen en een interne voeding, resulterend in een betere geluidskwaliteit. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Lumin Music D2: complete streamer met een volledig gebalanceerd analoog circuit

Lumin Music is één van de merken van het in Hong Kong gevestigde Pixel Magic Systems Ltd. dat in 2003 is opgericht. Lumin Music was één van de eerste fabrikanten die audio streamers uitbracht die native DSD ondersteunden. Inmiddels is Lumin Music uitgegroeid tot een belangrijke fabrikant van high-end streamers. Al hun modellen blinken uit, zowel wat betreft kwaliteit en gebruiksgemak (App) als compleetheid, aldus YN Audio, importeur van Lumin Music.

De nieuwe D2 heeft niet alleen ondersteuning voor Roon, MQA, Spotify, Tidal, Roon, Tune in, AirPlay, UPnP (netwerk) en usb-streaming, maar ook voor DSD128. Muziek kan worden aangeleverd via de netwerkaansluiting (nee, geen wifi) of via een aangesloten usb-schijf. De D2 is de opvolger van de succesvolle D1 die op zijn prijspunt al bijna onverslaanbaar was. De D2 maakt ook gebruik van twee dac-chips van het type Wolfson WM8741. Ieder kanaal heeft zijn eigen chip en een volledig gebalanceerd ontwerp. De gebruiker kan kiezen voor de XLR- of cinch-uitgang. Alle onderdelen bevinden zich op één printplaat om signaalwegen zo kort mogelijk te houden.

De D2 ondersteunt alle bekende bestandsformaten tot en met DSD128. Er worden nog steeds streamers op de markt gebracht die geen gapless playback ondersteunen, maar de D2 bevindt zich niet in die groep en ondersteunt wèl gapless playback.

De D2 heeft een snellere processor gekregen waarmee hij ook DSD128 ondersteunt (5,6 MHz). Verder is het ontwerp verbeterd, zijn er wat “tweaks” gedaan en heeft hij een verbeterde interne voeding gekregen. Het resultaat is volgens Lumin Music een nog betere geluidsweergave. De behuizing is wat groter dan van de D1 vanwege de interne voeding.

Kort samengevat lijkt de D2 een goed apparaat, maar uiteraard zouden we dat graag t.z.t. in een praktijktest bevestigd willen zien.

Lumin Music D2: prijs en leveringsinformatie

De D2 is verkrijgbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering. Voor een bedrag van 2.149 euro wisselt hij van eigenaar.


EDITORS' CHOICE