NIEUWSVersnel Hifi

Jubileumshows rond 50ste verjaardag Versnel Hifi

Redactie Hifi.nl | 15 december 2017 | Fotografie Fabrikant

Versnel Hifi aan het Caterplein in Apeldoorn viert in 2017 haar 50-jarig bestaan. In de laatste week van het jaar ben je er daarom van harte welkom voor een aantal showdagen, van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december.

1967: Het jaar van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van de Beatles, en van The Doors, Jimmy Hendrix, The Moody Blues en vele andere beroemdheden.

Toen de familie Versnel in 1967 het toenmalige Radio Pruys aan de Badhuisweg in Apeldoorn overnam, stond hifi-apparatuur nog in de kinderschoenen. "We genoten toen nog van muziek via radiomeubels en koffergrammofoons. Inmiddels voert Versnel Hifi bijvoorbeeld al 50 jaar luidsprekers van de wereldberoemde Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins en startte Versnel de verkoop van de Zwitserse Thorens platenspelers, die met hun TD-150 hun opmars maakten in de hifi-branche."

"Nu, 50 jaar later, in een tijdperk van internet, tablets, telefoons en streaming muziek geniet de platenspeler opnieuw een ware revival ondanks alle technologische ontwikkelingen. Dus wat is er nu eigenlijk veranderd in de afgelopen 50 jaar op ons vakgebied om u thuis van muziek te laten genieten? Natuurlijk hebben de medewerkers van Versnel Hifi in die halve eeuw niet stilgezeten!

Programma jubileumdagen - a new era

Elke dag in Versnel’s feestweek staat bol van de activiteiten. Zo mag elke bezoeker gedurende de gehele showweek maximaal 5 lp’s gratis komen reinigen op een Watson’s platenreinigingsmachine en in een nieuwe Nagaoka binnenhoes steken; houd rekening met enige wachttijd, maar geniet ondertussen van de permanente demonstraties. Neem ook gerust je favoriete muziekstuk op vinyl mee om af te spelen op echte high-end draaitafels.

Daarnaast zijn er diverse demonstraties op de eerste etage van het monumentale pand: Dolby Atmos-demonstraties in de Home Cinema-ruimte, hoogwaardige revolutionaire hoofdtelefoons op de galerij en onder meer live muziek in de high end-luisterruimte, want twee middagen en avonden komt Accuphase-importeur Paul Hattink met zijn gitaar meespelen met een topklasse hifi-installatie en wordt de week afgesloten met een demonstratie van een topklasse streaming systeem uit Amerika.

50-years Anniversary Versnel Hifi Apeldoorn

"Kom 'Oud & Nieuw' ervaren tijdens de jubileum showdagen van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december. Versnel Hifi presenteert gedurende deze vier dagen en drie avonden maar liefst tien nieuwe merken in diverse product categorieën!" Raadpleeg voor het programma de show-agenda op www.versnelhifi.nl.

Versnel Hifi, Hoofdstraat 167 (Caterplein), Apeldoorn

EDITORS' CHOICE