NIEUWS

Stones Speakers wil luidsprekers van vulkanisch natuursteen bouwen

Stones Speakers is de naam van een project van twee Italiaanse heren die luidsprekers willen gaan bouwen van een vulkanische soort natuursteen. Willen gaan bouwen? Ja, willen gaan bouwen want afgezien van wat prototypes moet de productie nog op gang komen. Na het succesvol doorlopen van een campagne op kickstarter om startkapitaal bij elkaar te harken, zal de productie kunnen beginnen.

Stones Speakers: luidsprekers van vulkanisch natuursteen

Onder de naam Stones Speakers hebben twee Italiaanse heren genaamd Michele Gastaldello en Giacomo Munari een aantal met de hand uit vulkanisch steen gemaakte luidsprekers gebouwd. De naam van de steensoort is Trachite Euganea en deze steensoort wordt gewonnen uit de heuvels vlakbij de woonplaats van de nog jonge ondernemers. Deze steensoort is ook te vinden in sommige gebouwen in de Italiaanse stad Venetië.

Tot op heden zijn een drietal luidsprekers gebouwd die allen zijn vernoemd naar asteroïden. De 593 Titania is een vierweg gesloten referentiesysteem. Verhuizen en verplaatsen is een absolute uitdaging met een gewicht van 250 kilogram per stuk. De 55 kilogram zware 487 Venetia is een tweeweg basreflex systeem met de baspoort aan de voorkant. De drivers zijn afkomstig van Morel. De 482 Petrina is bedoeld als budgetmodel.

De ontwikkeling van het concept heeft vijf jaar in beslag genomen en kennelijk wordt het tijd voor productie. Voordat de productie van start kan gaan, is kennelijk nog enig startkapitaal nodig want Stones Speakers wil via kickstarter geld bij elkaar harken alvorens tot daadwerkelijke productie over te gaan.

Hoe zouden luidsprekers van vulkanisch steen klinken? Geen idee, maar steen lijkt een prima materiaal om luidsprekerkasten van te maken. Het is elk geval een origineel idee. Wie meer wil weten kan kijken op de kickstarter website van Stones Speakers.EDITORS' CHOICE