NIEUWSNaim Audio

Video: nieuwe generatie Naim Uniti alleskunners

Het is al weer een jaar geleden dat Naim de nieuwe Uniti-lijn presenteerde. We schreven er in oktober 2016 voor het eerst over, Werner maakte begin 2017 bij Studio Wilbert in Utrecht kennis met de eerste modellen en Jamie kreeg niet veel later de Uniti Atom en Uniti Core in huis. Het duurde echter lang voordat alle aangekondigde alles-in-één-toestellen beschikbaar waren. Nu de familie compleet is, nemen we de verschillende leden in twee video's nog eens onder de loep.

Naim Uniti

Naim Uniti-spelers zijn altijd iets uniek geweest. Het zijn versterkers die beschikken over heel wat mogelijkheden, waardoor ze wat meer kunnen dan een doordeweekse geïntegreerde versterker. Je mag ze gerust alles-in-één-toestellen noemen, want vaak hoef je enkel nog luidsprekers toe te voegen om muziek te kunnen luisteren. De Uniti-lijn bestaat uit drie van dergelijke spelers: de Atom, Star en Nova.

Het instapmodel, de Atom, kwam zoals gezegd al aan bod in een eerste review op HiFi.nl en in FWD Magazine. Het is een compact toestel met 2 x 40 watt vermogen waar je al heel veel mee kunt.  De Star is een toestel op volledige grootte, met meer aansluitingen, meer vermogen (2 x 70 watt), en USB- en SD-kaartlezers. De Star is de enige van de drie met een ingebouwde cd-speler. Je kunt die gebruiken om cd’s af te spelen of te rippen naar aangesloten opslag. Ook aanwezig is een HDMI ARC-poort, want je kunt deze Naim eveneens gebruiken als tv-geluidsoplossing. Een HDMI-poort is overigens ook mogelijk bij de Atom, als optie.

De Nova is het topmodel, vol met audiofiele technologie van Naim. Van de nieuwe Uniti’s is het diegene die het zwaarst leunt op de Statement, de mansgrote Naim-versterker van 250.000 euro. Een grote ringkerntransformator levert stabiel stroom voor de 2 x 80 watt-versterker. Volgens Naim kun je met dit toestel ongeveer elke luidspreker aan sturen.

Naim Uniti Core

Er is ook een vierde telg van de familie, de Core. En dat is precies het onderwerp van onze eerste video. Het is namelijk een buitenbeentje omdat het NAS-functies combineert met een cd-ripper én kan functioneren als digitale muziekspeler. Omdat het een apart concept is, gaan we er eens wat dieper op in. 

Wat er allemaal exact nieuw is aan de laatste Uniti-generatie, zie je binnenkort in de volgende video.

MERK

EDITORS' CHOICE