NIEUWS

In memoriam Charles Hansen, Ayre Acoustics


Redactie Hifi.nl | 30 november 2017

Charles Hansen, oprichter van Ayre Acoustics, is dinsdag 28 november jl. op 61-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de audiofabrikant gisterenavond laten weten. (foto: Ayre Acoustics) 

Charles Hansen (1956-2017) heeft in 1993 samen met Peter Bohacek en Katie Lehr het in Boulder, Colorado gelegen Ayre Acoustics opgericht, een audiobedrijf dat vooral qua omvang een van de kleinere Amerikaanse high-end ondernemingen. Onder leiding van de gerenomeerde Hansen werd er bijna een kwart eeuw veel bijzondere en vooruitstrevende high-end apparatuur vervaardigd.

"Hoewel we Charley nooit zullen kunnen vervangen, leeft zijn geest door in het team van Ayre," zo valt er op de Facebookpagina van Ayre Acoustics te lezen. "We zijn eraan toegewijd om zijn missie voort te zetten om de best klinkende audioapparatuur ter wereld te creëren."

Op de website van Ayre Acoustics vonden we onderstaand video-interview in twee delen, dat Michael Lavorgna van AudioStream vorig najaar met Charles Hansen hield daags voor Rocky Mountain Audio Fest 2016.

 

EDITORS' CHOICE