NIEUWSAnthem Audio

Anthem Room Correction-event bij HOBO hifi Den Haag

HOBO hifi in Den Haag organiseert in het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december aanstaande een evenement met demonstraties rond akoestieksoftware Anthem Room Correction, of ARC, op hardware van Anthem, Paradigm en Martin Logan. 

ARC is een tool die een bijdrage levert aan het verbeteren van de geluidskwaliteit en wordt inmiddels in een breed scala aan producten uit de stal van Anthem, Paradigm en Martin Logan toegepast, van surround-receiver tot actieve subwoofer en van draadloze luidsprekers tot geïntegreerde versterkers.

Akoestiek

Iedere ruimte heeft een eigen akoestiek. Variabelen zoals afmeting en inrichting zijn daarin bepalend. Ondanks de inspanningen van fabrikanten om uitstekend klinkende audioproducten te maken, gooit de akoestiek van de ruimte vaak het nodige roet in het eten door het versterken of juist dempen van bepaalde delen van de audioband. ARC analyseert de ruimte op deze pieken en dalen en corrigeert deze zodat ze op de luisterplek niet meer worden waargenomen, zodat de luisteraar van de muziek kan genieten zoals de maker het heeft bedoeld.

Lees ook: Akoestiek deel I, de eerste aflevering in een nieuwe serie artikelen  

Tijdens het ARC-event zullen er bij HOBO hifi een aantal systemen opgesteld staan waarmee het effect van Anthem Room Correction kan worden gedemonstreerd. Verwacht daar onder meer een surround-systeem met Anthem elektronica en Paradigm Prestige luidsprekers, de Premium Wireless producten van Paradigm en de hybride elektrostaten met actief laag van Martin Logan

Anthem Room Correction

Anthem Room Correction of ARC is een spin-off van een langlopend wetenschappelijk onderzoek naar luisterpreferenties, die indertijd door het Canadese National Research Council (NRC) werd uitgevoerd. De resultaten uit dit onderzoek zijn de basis waarop ARC door de technici van Anthem in eigen huis werd ontwikkeld. ARC bestaat uit gratis te downloaden software voor metingen en correctie en een meet-kit bestaande uit een gekalibreerde meetmicrofoon, een microfoonstandaard en de benodigde bekabeling.

ARC wordt exclusief toegepast in tal van op voorbereide producten van Anthem, Paradigm en Martin Logan. Inmiddels is er ook een mobiele versie die als app voor iOS kan worden gedownload.

ARC-event HOBO hifi Den Haag

Vrijdag 8 december, 10.00-18.00 uur
Zaterdag 9 december, 10.00-17.00 uur
Zondag 10 december, 12.00-17.00 uur
Loosduinseweg 679/685, Den Haag

MERK

EDITORS' CHOICE