NIEUWSOPPO

Oppo’s vlaggenschip UDP-205 krijgt ondersteuning van MQA

Sinan Kökbugur | 28 november 2017 | Fotografie Fabrikant | OPPO

Oppo Digital’s vlaggenschipspeler UDP-205 kan na het bijwerken van de firmware muzieksignaal afspelen dat MQA gecodeerd is. Recentelijk is de ondersteuning van Roon aan de firmware toegevoegd. Oppo zit niet stil en voegt nu de decodering van MQA toe, waardoor de toch al uitgebreide UDP-205 nog uitgebreider wordt.

Oppo UDP-205: multifunctioneel vlaggenschip dat ook MQA kan lezen

De Universal Disc Players van Oppo Digital types UDP-203 en UDP-205 slikken zo ongeveer alle op de markt zijnde audio- en videoschijfjes. Ook het afspelen van DSD-audio behoort tot de mogelijkheden. Het topmodel is de UDP-205 en die speelt, net als de 203 die op Homecinemamagazine.nl uitgebreid getest werd, ook 4K Ultra HD Blu-Ray schijfjes af. Het verschil zit 'm vooral in de audiocomponenten.

Oppo werkt kennelijk constant aan uitbreiding en verbetering van de firmware. Onlangs werd nog de functionaliteit van Roon toegevoegd aan de UDP-203 en de UDP-205. Nu wordt ook de decodering van MQA-muziekbestanden toegevoegd aan de firmware van de UDP-205. Wie na de firmware update door zijn muziekverzameling scrolt, kan zien dat de UDP-205 MQA-bestanden herkent. De ondersteuning zal volgens Oppo in de toekomst verder worden uitgebreid zodat later ook de optische en coaxiale digitale ingangen en de usb-dac decodering van MQA zullen ondersteunen.

MQA - Wat is dat eigenlijk?

De UDP-205 heeft twee dac-chips aan boord van het type ES9038Pro en belooft een veel beter dan gemiddeld geluid. Volgens Oppo is de UDP-205 niet alleen bedoeld voor de filmliefhebber, maar ook voor de kritische muziekluisteraar. De UDP-205, die voorzien van een XLR-uitgang, doet immers meer dan alleen schijfjes afspelen en is inzetbaar als DA-converter of netwerkspeler.

Wie meer wil weten en de firmware van zijn UDP-205 zou willen bijwerken, kan meer informatie vinden op de website van Oppo Digital of de website voor de Nederlandse distributie, oppostore.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE