NIEUWSCayin

Cayin presenteert netwerkspeler iDAP-6 met duplex bluetooth

Sinan Kökbugur | 27 november 2017 | Fotografie Fabrikant | Cayin

Het Duitse audiobedrijf Cayin Audio Distribution GmbH heeft een nieuwe netwerkspeler gepresenteerd genaamd iDAP-6. Het is een relatief compact apparaat met een breedte van 24 centimeter. Muzieksignaal komt binnen via LAN, wifi, usb, een geplaatste SD-kaart of bluetooth. De iDAP-6 kan ook signaal uitzenden via bluetooth, zodat bijvoorbeeld met een draadloze hoofdtelefoon geluisterd kan worden. De iDAP-6 heeft uitsluitend digitale uitgangen. Gebruik van een DA-converter is dus verplicht, behalve dan bij het gebruik van een bluetooth-hoofdtelefoon.

Cayin iDAP-6: netwerkspeler met duplex bluetooth en digitale uitgangen

Het in Duitsland gevestigde Cayin Audio Distribution GmbH heeft een nieuwe en relatief compacte netwerkspeler gepresenteerd genaamd iDAP-6. De nieuweling sluit met zijn vormgeving aan bij de eerder uitgebrachte iDAC-6, een DA-converter, en de iHA-6, een hoofdtelefoonversterker. De iDAP-6 heeft geen DA-converter aan boord en lijkt als aanvulling gepresenteerd te worden op de iDAC-6 en de iHA-6.

De iDAP-6 accepteert PCM-signaal tot 32-bit / 384 kHz en DSD 256. Muziek kan van LAN, wifi, een externe harde schijf of van een SD-kaart of usb-stick komen. Muziek kan ook binnenkomen via bluetooth 4.1 (SBC, aptX). Bluetooth werkt twee kanten op dus eventueel kan met een bluetooth hoofdtelefoon muziek geluisterd worden. Dit is overigens de enige manier om zonder tussenkomst van een DA-converter en versterker muziek te luisteren want de iDAP-6 heeft geen analoge uitgangen.

Cayin heeft een klok geplaatst met een jitterwaarde lager dan 0,1 ps. Volgens Cayin ligt hier de sleutel voor goed geluid. De ringkerntransformator en de afvlakelco’s van Nichicon zullen ongetwijfeld ook hun bijdrage leveren aan goed geluid.

Cayin iDAP-6: prijs en leveringsinformatie

De iDAP-6 is per direct te koop voor een prijs van net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE