NIEUWS

Vijf muzieknieuwtjes uit de entertainmentwereld nr.12

De entertainment-rubriek op hifi.nl is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwtjes uit de wereld van entertainment, en dan uiteraard vooral gericht op muziek. Met deze week een heleboel jazz en klassieke muziek naar grote muziekdiensten als Apple en Spotify en dubieuze vinyl bootlegs uit de schappen van Action.

ECM-catalogus komt naar streamingdiensten

De gehele catalogus van ECM Records is nu te beluisteren op de grote streamingplatforms.

De hele catalogus van ECM Records is te vinden bij Apple Music, Spotify, Amazon Music, Deezer, Qobuz en Tidal. ECM is een onafhankelijk label met hedendaagse jazz en klassieke muziek. Ze hebben onder anderen Keith Jarrett, Jan Garbarek, Paul Bley, Arvo Pärt, András Schiff, Kim Kashkashian, Anouar Brahem en Jack DeJohnette onder contract staan.

Deutsche Grammophon, onderdeel van Universal Music Group, neemt de digitale distributie van de catalogus voor zijn rekening. Daarnaast hebben ECM Records en Universal Music Group hun samenwerking verlengd op het gebied van fysieke distributie. Zo is onder meer Australië toegevoegd als nieuw distributiegebied.

Action haalt vinyl bootlegs uit de schappen

Winkelketen Action verwijderde en vernietigde in overleg met BREIN vijf vinyl bootlegs.

Eind vorige maand adverteerde Action vijf vinyl bootlegs met live-opnamen van onder anderen Prince en Bruce Springsteen. Stichting BREIN is vervolgens in overleg gegaan met Action, waarna de keten alle albums uit de schappen haalde. De aanwezige voorraad is vernietigd. Het gaat om de lp’s Purple Rain Live van Prince, Live At The Ritz van Guns ’N Roses, Live At Estadio van Bruce Springsteen en Live In Boston en de onofficiële release Classic Love Songs van Bob Marley.

De vijf bootlegs van dubieuze herkomst werden verkocht voor minder dan acht euro per stuk. De Britse leverancier van de platen is aangesproken door de brancheorganisatie van de Engelse muziekindustrie, de BPI.

Taylor Swift scoort tweede nummer 1-album

Reputation van Taylor Swift kwam binnen op plek een in de GfK Dutch Album Top 100.

Het is de tweede nummer 1-notering in de lijst voor de Amerikaanse zangeres. Met haar album 1989 behaalde ze in november 2014 haar eerste nummer 1-notering in Nederland. Ook die plaat kwam direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Een week later moest Swift die eerste plaats echter weer afstaan aan Frans Bauer met diens album Lieve Schat.

Voor haar zesde studioalbum Reputation werkte Swift opnieuw samen met songwriters en producers als Max Martin (Britney Spears, Katy Perry, The Weeknd), Shellback (P!nk, Adele) en Bleachers-frontman Jack Antonoff. Het album bevat vijftien tracks waaronder de singles Look What You Made Me Do, …Ready For It? enEnd Game (feat. Future), een duet dat ze compeneerde en inzong met Ed Sheeran.

Google kijkt kritischer naar secundary ticketsites

Google stelt strengere regels op voor secundary ticketsites die adverteren via AdWords.

Secunday ticketsites kunnen zich door de aangepaste regels niet langer voordoen als officiële verkoopkanalen. Onder de nieuwe voorwaarden mogen ze straks niet meer impliceren dat ze de officiële kaartverkoper zijn van een bepaald concert. Ook moet een eventueel prijsverschil met de door organisator vastgestelde ticketprijs specifiek benoemd worden. De regels gaan wereldwijd vanaf 8 januari gelden.

De verscherpte regels komen voort uit de gesprekken tussen de Britse belangenorganisatie FanFair Alliance en Google. De afgelopen tijd lagen secondary ticketingsites in Groot-Brittannië namelijk al onder vuur. Britse politici beschuldigden sites als Viagogo, StubHub, Seatwave en Get Me In! van misleiding van consumenten. In augustus moest Viagogo al meer dan 100.000 pond terugbetalen aan ontevreden klanten.

Eerste acts op Paaspop 2018 bekend gemaakt

De organisatie van Paaspop onthulde alvast de eerste 35 namen voor de komende editie.

De Jeugd Van Tegenwoordig, Dotan, Guus Meeuwis, Kensington, Lil’ Kleine LIVE en Nothing But Thieves zullen volgend jaar allemaal op het podium te zien zijn. Verder maken ook ANBU, Avatar, Bökkers, Big Bat, Birth of Joy, Boef, The Boxer Rebellion, Boys Noize, Death Alley, Demob Happy, Die Lustige Schlagerfreunden, The Dirty Daddies, Frank Carter & The Rattlesnakes, Freddy Moreira, James TW, La Fuente, LNY TNZ, Lucas & Steve, Mambo Kurt, Martijn Fischer, Millionaire, Monty Picon, Obituary, Popa Chubby, The Rumjacks, Secret Cinema b2b Egbert Live, Sub Zero Project en Yung Nnelg hun opwachting.

Paaspop vindt volgend jaar plaats van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april 2018 op terrein de Molenheide in Schijndel. De komende maanden worden de overige (ongeveer) 170 acts bekend gemaakt. De Early Birds-verkoop start op vrijdag 24 november vanaf 17.00 uur en wordt gevierd met de gratis toegankelijke Paaspop Launch Party op de Markt in Schijndel. Bezoekers kunnen vanaf 17.30 uur hun tickets kopen en genieten van diverse optredens.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.


EDITORS' CHOICE