NIEUWS

In memoriam Arnie Nudell

Redactie Hifi.nl | 22 november 2017

Vandaag bereikte ons het nieuws dat Arnie Nudell op 80-jarige leeftijd is overleden. Nudell is bezweken aan de gevolgen van een longontsteking en is maandag 20 november jl. begraven. De man achter de merken Infinity Systems en later Genesis wordt alom gezien als een van de grondleggers van high-end audio.                                                                                                                       (foto: Stereophile)

Arnie Nudell (1937-2017) richtte in 1968 samen met Cary Christie en John Ulrick in zijn garage het merk Infinity Systems op, nu onderdeel van Harman. Ook stond hij met PS Audio-oprichter Paul McGowan aan de wieg van Genesis Technologies, het Californische merk voor ultra-high-end luidsprekersystemen. 

Paul's Post, de dagelijkse column van Paul McGowan, is vandaag aan zijn vriend en mentor Arnie Nudell gericht. Hij laat daarin weten dat hij samen met Nudell's zoon David een eerbetoon en ontmoetingsplaats voor familie, vrienden en fans in zal richten op arnienudell.com.
Zijn hele bericht lees je hier.

In Stereophile verscheen in het midden van de jaren 90 een mooi interview dat Robert Harley (The Absolute Sound) met Nudell hield. Dat interview, twee jaar geleden door Stereophile ook online gehaald, lees je hier.


EDITORS' CHOICE