NIEUWSSonos

Tidal’s app kan nu rechtstreeks Sonos-apparaten bedienen

Streaming provider Tidal heeft de mogelijkheid van bediening van apparaten van Sonos toegevoegd aan zijn app. Een apparaat van Sonos kan nu dus rechtstreeks vanuit de app van Tidal worden bediend, zodat de gebruiker niet van app hoeft te wisselen. De app van Sonos hoeft dus niet meer te worden gestart als de gebruiker naar muziek van Tidal zou willen luisteren.

Sonos en Tidal: integratie en verhoging van gebruiksgemak

Sonos ondersteunt een groot aantal streaming providers en Tidal is daar één van. Ook Spotify, Pandora en bijvoorbeeld Deezer worden door Sonos ondersteund. Streaming providers hebben veelal een eigen app en sommige streaming providers hebben hun app geschikt gemaakt om rechtstreeks apparaten van Sonos te bedienen zonder tussenkomst van de app van Sonos zelf. Spotify en Pandora waren Tidal al voorgegaan met de integratie van Sonos in hun app. Tidal is nu de derde die zijn streaming-dienst verregaand integreert met het Sonos-platform.

Eventuele gasten die zich op het netwerk van de gebruiker bevinden, zijn via de Tidal app ook in staat om de Sonos-apparaten te bedienen. Het lijkt er overigens op dat de Tidal app niet de volledige functionaliteit van de app van Sonos heeft overgenomen. Het groeperen en linken van Sonos-apparaten kan vooralsnog alleen met de app van Sonos. Mensen die gebruik maken Apple Music moeten het nog altijd zonder integratie doen, maar wellicht gaat dit op termijn ook veranderen.

Bezitters van Sonos-apparatuur krijgen van Tidal de mogelijkheid om de streaming-dienst gedurende drie maanden gratis uit te proberen.


EDITORS' CHOICE