NIEUWS

Vijf muzieknieuwtjes uit de entertainmentwereld nr.9

De entertainment-rubriek op hifi.nl is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwtjes uit de wereld van entertainment, en dan uiteraard vooral gericht op muziek. Met deze week weer wat nieuwtjes over Pinkpop, Prince even terug in de bioscoop en het debuut van Niall Horan op plek een in de Album Top 100.

Sign o’ The Times weer terug in de bioscoop

Eind deze maand komt de Prince-film Sign o' The Times weer even terug in de bioscoop als een digitaal gerestaureerde versie.

De reprise wordt georganiseerd in verband met het 30-jarige jubileum van Sign o’ The Times. Van 20 november tot en met 26 november draait de door Prince geregisseerde concertfilm in meer dan tachtig Nederlandse bioscopen. De nieuwe bioscooprelease is tevens bedoeld als een reünie voor de fans van Prince, want ze worden opgeroepen om zich voor het bezoek in ‘peach or black’ te kleden. Op deze manier moet de in april overleden Prince gezamenlijk herdacht gaan worden.

Sign o’ the Times ging op 20 november 1987 in première. De film bevat songs als U Got the Look, If I Was Your Girlfiend, I Could Never Take The Place Of Your Man, The Cross en de titelsong. Ook het nummer Red Corvette is te horen. De band bestond uit onder meer Sheila E. op drums, toetsenist Doctor Fink, saxofonist Eric Leeds en zangeres Cat Glover.

Bruno Mars is tweede headliner op Pinkpop

Na Foo Fighters is nu ook Bruno Mars aangekondigd als een headliner voor de aankomende editie van Pinkpop in Landgraaf.

De 49ste editie van het muziekfestival vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op het festivalterrein van Megaland. Mars zal het festival op zondag afsluiten met zijn optreden. De perspresentatie met de officiële bekendmaking van het complete programma vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 in Paradiso te Amsterdam. De kaartverkoop zal op zaterdag 24 februari van start gaan.

Sinds de jaren negentig staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records vermeld als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 vond het festival eenmalig plaats in Baarlo. Vanaf 1988 werd het festival gehouden op evenemententerrein Megaland, waar Pinkpop straks voor de 31ste keer plaats zal vinden.

Niall Horan op een in de Album Top 100

Het debuutalbum Flicker van Niall Horan stond deze week op de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100.

Eerder bereikte Horan al twee keer de nummer een plek met albums van One Direction. Hij is na Harry Styles het tweede bandlid van One Direction dat met zijn eerste soloalbum de eerste plaats bereikt. Als lid van One Direction scoorde Horan nummer 1-noteringen met de albums Take Me Home (2012) en Four (2014). Beide albums hielden het precies één week vol op de eerste plaats. Dat gold ook voor het titelloze soloalbum van Harry Styles.

Horans debuut werd geproduceerd met Julian Bunetta, Jacquire King en Greg Kurstin (Sia, Beck, P!nk, Foo Fighters). Flicker telt tien tracks, waaronder de met platina bekroonde hits This Town en Slow Hands, plus de nieuwe single Too Much To Ask. In het nummer Seeing Blind gaat Horan een duet aan met de Amerikaanse countryzangeres Maren Morris. De Deluxe-versie van het album bevat nog eens drie extra tracks.

Prijs van Pinkpop-ticket gaat omhoog

De organisatie van Pinkpop zal voor de komende editie de ticketprijzen verhogen vanwege ‘het dure artiestenprogramma’.

“De ticketprijs zal ongetwijfeld hoger worden”, vertelt organisator Jan Smeets aan de website Festileaks. “Het programma wordt heel duur en dat betekent dat we echt de prijzen moeten gaan aanpassen. We weten nog niet in welke mate, maar het zal waarschijnlijk invloed hebben op de prijs van het weekendticket.” Bij de editie van dit jaar kon een prijsverhoging nog worden voorkomen, maar dat is volgens Smeets nu onvermijdelijk geworden.

De 49ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. Twee headliners zijn al bekendgemaakt: Foo Fighters en Bruno Mars. De perspresentatie met bekendmaking van het volledige programma vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de kaartverkoop staat ingepland voor zaterdag 24 februari 2018.

StartUp GUTS wil ticketfraude voorkomen

De Amsterdamse StartUp GUTS heeft een nieuwe cryptovaluta ontwikkeld als middel in de strijd tegen ticketfraude.

De valuta maakt gebruik van blockchaintechnologie, waarmee volgens het bedrijf het plegen van fraude en het doorverkopen van tickets voor woekerprijzen niet meer mogelijk is. De cryptomunt, de Guaranteed Entrance Token of GET, werd gelanceerd via een zogeheten Initial Coin Offering, waarmee volgens GUTS binnen enkele uren 2,1 miljoen euro werd opgehaald. Het doel is om voor eind november 15 miljoen op te halen.

Door de blockchaintechnologie zou de authenticiteit van iedere kaart gegarandeerd kunnen worden. Daardoor zou het voor woekeraars onmogelijk zijn om hun kaarten voor een hogere prijs door te verkopen. “De GET zorgt ervoor dat iedereen makkelijk kaarten kan kopen zonder verstand te hebben van de onderliggende techniek. Een kaartje kopen of verkopen is zeer eenvoudig”, vertelt CEO Maarten Bloemers in een verklaring.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.


EDITORS' CHOICE