NIEUWSCabasse

Cabasse presenteert vloerstaander genaamd Murano Alto

De Franse luidsprekerbouwer Cabasse heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker gepresenteerd genaamd Murano Alto. Het nieuwe model heeft techniek aan boord die uit de topmodellen L’Océan en La Sphère afkomstig is. De Murano Alto heeft echter een meer compacte en conventionele behuizing in vergelijking met de vlaggenschipmodellen, en is veel beter betaalbaar.

Cabasse Murano Alto: voorzien van techniek die is afgeleid uit de vlaggenschepen

De nieuwe vloerstaander van het in 1950 opgerichte Franse Cabasse is gepositioneerd onder de Pacific 3SA, ook een vloerstaander. De Murano Alto heeft de tweeter/middentoner van het type BC13 die is afgeleid van de TC23, welke laatste is geplaatst in vlaggenschip L’Océan. Volgens Cabasse zorgt de BC13 voor een ongekleurde en realistische weergave en is de BC13 speciaal ontwikkeld om samen te werken met de geplaatste woofers.

De woofers van het type 17ND36 zijn nieuw ontwikkeld, maar zijn afgeleid van de 55 centimeter grote woofer die is geplaatst in topmodel La Sphère. Volgens Cabasse is de nieuwe woofer een miniatuurversie van het topmodel. De conus heeft een honingraatstructuur die voor de nodige stijfheid en demping zorgt. Een magneet van vier kilogram zorgt voor de aandrijving van de conus. De Murano Alto is voorzien van drie naar beneden gerichte baspoorten. De gebruiker kan desgewenst een poort afsluiten, afhankelijk van de kamerakoestiek en zijn voorkeur.

Met een hoogte van 102,6 centimeter, een diepte van 37,5 centimeter en een breedte van 27,5 centimeter en een gewicht van 28 kilogram, is de Murano Alto een bescheiden verschijning. De impedantie bedraagt acht Ohm met een minimum van 3,4 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 38 Hz tot 24 kHz. De gevoeligheid is 89 dB (1 Watt / 1 meter).

Cabasse Murano Alto: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe vloerstaanders zijn verkrijgbaar in hoogglans zwart, wit of mahonie. De verkoopprijs is 8.000 Britse ponden per paar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar zodra de prijs bekend is gemaakt zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

Cabasse

Wie meer wil weten over Cabasse kan dit artikel lezen.

MERK

EDITORS' CHOICE