NIEUWSBose

Bose QC35 II: nieuwe versie van noise-cancelling QC35

Het Amerikaanse Bose heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn QC35, een draadloze noise-cancelling over-ear hoofdtelefoon. De nieuweling heet simpelweg QC35 II. De afkorting QC staat voor QuietComfort. De QC35 II biedt dezelfde combinatie van noise cancelling, draadloze vrijheid, audioprestaties, dubbele microfoons en een accuduur van twintig uur als de oorspronkelijke QC35. Versie II heeft daarnaast ook de nieuwe actieknop op de linkeroorschelp. In landen en talen waarin Google Assistent beschikbaar is, geeft deze knop onmiddellijk toegang tot Google Assistent. In landen waarin Google Assistent niet beschikbaar is, kan hiermee snel worden geschakeld tussen drie verschillende geluidsinstellingen. Zo heeft de gebruiker overal optimale prestaties, aldus Bose.

Bose QuietComfort 35 II: draadloos met actieve en passieve noise cancelling

Wie zijn muziek overal mee naartoe wil nemen, heeft een hoofdtelefoon nodig die dat aankan. De stootvaste materialen, nylon met glasvezel en roestvrij staal, maken de QC35 II van Bose geschikt voor gebruik onderweg. Leuk dat hij stevig is maar hij moet ook comfortabel zitten. Daarom is de hoofdband van de QC35 II niet gewoon zacht, hij is luxueus. Alcantara, het zachte materiaal dat wordt gebruikt op jachten en luxe bolides, zorgt voor ultiem comfort, de hele dag lang. Bovendien zijn de zachte oorkussens gemaakt van een synthetisch proteïneleer, zodat de drager niet eens voelt dat hij een hoofdtelefoon op heeft.

De QC35 II is draadloos en heeft een accucapaciteit voor circa twintig uur luisterplezier. Als de accu uiteindelijk leeg is, is 15 minuten opladen voldoende voor circa 2,5 uur luisterplezier. Mocht de accu op een onverwacht moment leeg zijn, kan de gebruiker de meegeleverde kabel aansluiten om muziek te kunnen blijven luisteren.

De QC35 II gebruikt zowel actieve als passieve noise cancelling. Hij maakt gebruik van een geavanceerde gepatenteerde elektronische aanpak voor actieve noise cancelling waarbij zowel binnen als buiten de oorschelpen microfoons zijn geplaatst. Het elektronische systeem registreert het geluid in bijna elke omgeving en meet, vergelijkt en reageert voortdurend op dat geluid, zodat een tegengesteld neutraliserend signaal wordt geproduceerd. De passieve noise cancelling werkt dankzij het akoestische ontwerp en de gekozen materialen voor de oorschelpen en oorkussens.

Bose QuietComfort 35 II: verbinding via bluetooth en gebruik met een smartphone

De QC35II heeft een dubbel microfoonsysteem, zodat hij gebruikt kan worden tijdens telefoongesprekken wanneer verbinding is gemaakt met een smartphone die het bluetooth HFP-profiel ondersteunt. Behalve voor traditionele telefoongesprekken kan de hoofdtelefoon ook worden gebruikt voor VoIP-toepassingen (Voice over Internet Protocol), zoals Skype of FaceTime. Het dubbele microfoonsysteem reduceert wind- en achtergrondgeluid voor uitzonderlijke prestaties, terwijl de zijtoon de eigen stem laat horen, zodat de gebruiker natuurlijk klinkt als hij praat tijdens een telefoongesprek. De QC35 II ondersteunt ook HD Voice.

Dankzij multipoint-technologie kan de QC35 II een gelijktijdige verbinding onderhouden met twee apparaten, zoals een iPad en een smartphone. Als de gebruiker dus bijvoorbeeld een video bekijkt op de verbonden iPad, zal de hoofdtelefoon de video automatisch pauzeren wanneer er een telefoongesprek binnenkomt op de verbonden smartphone. Wanneer het gesprek is beëindigd, schakelt de hoofdtelefoon terug naar de video op de iPad.

Bose QuietComfort 35 II: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe QC35 II is verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering en wordt geleverd met een usb-kabel, een audiokabel en een draagetui. Voor 380 euro wisselt hij van eigenaar.

EDITORS' CHOICE