Dolby Atmos-toilet met 11 speakers bij uw Hifi Choice

Rob Nijman | 28 oktober 2017 | Fotografie Fabrikant

Uw Hifi Choice in Soest is bezig met een wereldrecordpoging, die alles te maken heeft met de nieuwe demoruimte van de hifi-speciaalzaak... Aanstaande vrijdag kun je er zelf bij zijn. 

Op de achtergrond worden de vrije uurtjes daar namelijk besteed op het toilet. En dat is niet zomaar een toilet, maar 's werelds eerste wc met Dolby Atmos. ,,Maar liefst 11 luidsprekers om je heen op net één vierkante meter, dat moet je gewoon ervaren!"

Dolby Atmos Toilet

De aansturing van het toilet, een zin die we niet snel op HiFi.nl verwacht hadden, gebeurt vanuit een stevige 9.2 Dolby Atmos-receiver en bijpassende Blu-ray multimediaspeler van Yamaha. Audio wordt verzorgd door KEF, want ,,zonder hun ultraplatte inbouwluidsprekers was de bouw een stuk moeilijker geweest. De T-serie Ci luidsprekers zijn ideaal waar de inbouwdiepte beperkt is." Van deze luidsprekers vind je er dan ook maar liefst negen in de wc. De twee ultra-dunne KEF subwoofers ingebouwd in het toiletreservoir brengen het totaal op elf. De subs worden op hun beurt aangestuurd door de KEF KASA versterker.

Natuurlijk is ook in het kleinste kamertje de akoestiek van groot belang. Rivasono heeft daarom de nodig aandacht besteed aan de toiletbios: de Skyline Diffuser maakt kleine kamers groter doen klinken, terwijl teveel aan laagweergave achter het plafond wordt geabsorbeerd. ,,Reflecties via de zijwanden verminderen we door PHD absorptiemateriaal die we hebben bekleed met een akoestisch vilt."

Voor de bediening heeft Control4 getekend, het merk dat ook in de showroom voor de automatisering heeft gezorgd. Je kunt via de app met je telefoon inloggen op het toilet en zo het licht, beeld en geluid bedienen of...

...om de actie meteen in gang te zetten, druk je op de rode knop. Die zal tevens dienst doen als panic button, wie het allemaal te spannend vindt drukt snel nog een keer...

'Toilet Party' vrijdag 3 november

Het bijzondere toilet zal op vrijdagavond 3 november ingewijd worden (...). De winkel bestaat dan officieel 14 jaar, wat reden genoeg is voor een feestje. Voor hapjes en drankjes zal dan ook worden gezorgd, terwijl DJ Jose en DJ The Ripper voor de muziekjes zullen zorgen. Er zal bovendien een video geschoten worden om het Dolby Atmos-geweld uit het kleine kamertje met de wereld te delen. De feestelijke opening op 3 november (19.00-22.00) is in de showroom aan dSteenhoffstraat 15 in Soest. Het is dan tevens koopavond en je bent vrij om naar binnen te lopen, maar aanmelden kan tevens op de uw Hifi Choice-facebookpagina.


EDITORS' CHOICE