NIEUWSKEF

KEF en Porsche Design introduceren Space One Wireless


Sinan Kökbugur | 29 september 2017 | Fotografie Fabrikant | KEF

De Britse luidsprekerbouwer KEF en het lifestyle merk Porsche Design breiden hun award winnende productlijn uit met de lancering van de Space One Wireless Active Noise Cancelling hoofdtelefoon. De eerder uitgebrachte bekabelde versie, genaamd Space One Wired, won eerder dit jaar de Red Dot Design Award ‘Best of the Best’. Het vernieuwde wireless design is nog verfijnder. De Space One Wireless is vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar.

KEF Space One Wireless met Active Noise Cancellation

De wireless-versie van de Red Dot Best-of-the-Best bekroonde Space One van KEF en Porsche Design, combineert de krachtige actieve geluiddempende technologie met bluetooth-connectiviteit (4.1 met aptX). De geavanceerde Active Noise Cancelling-technologie zorgen ervoor dat extern geluid wordt buitengesloten, terwijl de hoge kwaliteit in weergave wordt behouden. Hiermee bieden de merken de beste mix van comfort en geluidskwaliteit aan consumenten die op zoek zijn naar een hoofdtelefoon waar hoge kwaliteit, elegantie en superieur design samenkomen.

De hoofdband is gemaakt van aluminium en is afgewerkt met zweetbestendige materialen. De oorschelpen kunnen eenvoudig worden opgeklapt zodat de Space One Wireless makkelijk in een tas kan worden meegenomen.

KEF Space One Wireless: uiterlijk en techniek

Het elegante ontwerp van de originele Space One is vernieuwd en verfijnd met een donker, hoogglans ingelegd Porsche Design-logo dat op de oorschelp is geplaatst, waardoor een stijlvolle look is ontstaan. De bluetooth-verbinding geeft een geluidskwaliteit die volgens KEF dicht in de buurt komt van cd-kwaliteit. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De 40 millimeter grote full-range drivers, de 20 millimeter grote neodymiummagneten en een lichtgewicht CCAW-spreekspoel worden gecombineerd om een frisse, ruimtelijke en dynamische klank te waarborgen, aldus KEF.

Er kan dertig uur draadloos worden genoten van muziek met ingeschakelde Active Noise Cancellation. Ondanks dat het een draadloze hoofdtelefoon betreft, wordt een kabel met microfoon bijgeleverd, zodat ook bekabeld geluisterd kan worden. Handig als de accu leeg is of als de accuduur gespaard zou moeten worden. Porsche Design en KEF verzekeren gebruikers ook dat telefoongesprekken in goede kwaliteit gevoerd kunnen worden. Door de ‘voice capture technologie’ wordt de stem versterkt, terwijl het omgevingsgeluid wordt onderdrukt.

KEF Space One Wireless: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe hoofdtelefoon is leverbaar vanaf eind oktober 2017 voor een prijs van 398 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE