NIEUWSBurson Audio

Burson Audio lanceert usb-dac voor gamers (en niet-gamers)

Het in de Australische plaats Melbourne gevestigde Burson Audio heeft een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker gelanceerd genaamd Play die bedoeld is voor gebruik bij of in een pc. De Play is eigenlijk een externe geluidskaart maar dan wel eentje die een klasse A-versterker aan boord heeft en DXD kan afspelen. Voorts kan de koper kiezen welke opamps hij graag in de Play geplaatst zou willen hebben.

Burson Audio Play: geschikt voor hi-res geluid

De nieuwe Play van Burson Audio heeft alleen een usb-aansluiting en is dus bedoeld voor gebruik bij een Windows- of MacOSX-computer. Eventueel zou de Play ook in de systeemkast kunnen worden geplaatst.

De Play is geen gewone externe geluidskaart. De versterker werkt in klasse A en de ruisvloer ligt op -92 dB of nog iets lager, afhankelijk van de impedantie van de aangesloten hoofdtelefoon. DA-conversie wordt uitgevoerd door een chip van het type SABRE32 / ESS9018 die signaal tot 32-bit / 384 kHz, DXD en DSD 256 kan verwerken. Een XMOS usb-receiver chip leidt het signaal naar de dac. In het analoge signaalpad, dat in klasse A werkt, zijn geen IC’s geplaatst. Een separate voeding wordt meegeleverd zodat de voeding van de computer niet gebruikt hoeft te worden.

De Play is voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting en een cinch-uitgang voor aansluiting op een versterker. Voorts is de Play voorzien van een microfooningang.

Burson Audio prijst de Play aan als de ultieme geluidskaart voor gamers maar computerspelletjes zijn doorgaans niet voorzien van hi-res geluid. Wie echter zijn computer voor muziekdoeleinden wil gebruiken zou met de Play wel eens heel tevreden kunnen zijn.

Burson Audio Play: zelf opamps kiezen

Burson Audio bouwt opamps speciaal voor audio-toepassingen en biedt deze ook los te koop aan. De koper van een Play kan kiezen uit verschillende opamps en zou later zijn keuze nog kunnen wijzigen.

De koper kan kiezen uit vijf uitvoeringen van de Play. De goedkoopste Play heet Play Basic en is voorzien van drie opamps van het type NE5532 en twee stuks van het type NE5543. De duurste Play heet Play V6 Classic en is voorzien van drie opamps van het type V6-Classic-Dual en twee opamps van het type V6-Classic Single.

Burson Audio Play: prijzen en leveringsinformatie

De goedkoopste Play kost 299 Amerikaanse dollars, de duurste is 549 dollar. Meer informatie is te vinden op de website van Burson Audio.


EDITORS' CHOICE