NIEUWSMcIntosh

McIntosh MHA50: draagbare dac tevens hoofdtelefoonversterker

Het Amerikaanse McIntosh heeft een nieuwe draagbare DA-converter aangekondigd die voorzien is van een hoofdtelefoonversterker. Het nieuwe apparaat heeft de naam MHA50 gekregen en kan bekabelde hoofdtelefoons aansturen die een impedantie hebben tussen 8 en 600 Ohm. Liever draadloos verbinding maken? Dat kan met bluetooth 4.1 aptX. In oktober zal de MHA50 op de markt komen.

McIntosh MHA50

McIntosh noemt de MHA50 een “portable decoding amplifier”. Het is niet alleen een DA-converter maar tevens een hoofdtelefoonversterker die een zeer groot aantal bekabelde en draadloze hoofdtelefoons kan aansturen. Apple’s iOS apparaten, Android apparaten met USB-On-The-Go techniek, Apple computers en Windows computers kunnen met een kabeltje worden aangesloten. Uiteraard is ook voorzien in ondersteuning van draadloze hoofdtelefoons met bluetooth 4.1 en aptX.

De DA-converter kan 32-bit/192 kHz muzieksignalen verwerken. Ook hi-res signaal tot DSD256 en DXD384 kunnen door de MHA50 worden omgezet in muziek. De accu van 3.000 mAh zorgt voor circa zes uur muziekplezier als gebruik wordt gemaakt van een draadloze verbinding. Met een bekabelde hoofdtelefoon is de accuduur langer.

De MHA50 is ongeveer even groot als de gangbare smartphones. De behuizing is gemaakt van aluminium. Bekabelde hoofdtelefoons met een impedantie van 8 tot 600 Ohm worden probleemloos aangedreven door de MHA50. Natuurlijk kan de MHA50 ook gebruikt worden om een setje actieve luidsprekers van muzieksignaal te voorzien. De MHA50 is voorzien van een 3,5-mm vergulde jackplugaansluiting (nee, geen symmetrische aansluiting).

McIntosh MHA50: leveringsinformatie

De MHA50 wordt geleverd met een leren hoesje, drie verschillende usb-kabeltjes en een oplader voor het stopcontact. De levering zal aan het begin van de komende maand oktober starten. In Amerika gaat de MHA50 700 dollar kosten. De verkoopprijs voor Europa is nog niet bekend, we zullen het bericht updaten zodra we meer weten.

MERK

EDITORS' CHOICE