NIEUWS

Andros Allasso: step up transformer van Zesto, te zien op XFI

Sinan Kökbugur | 25 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse Zesto Audio heeft een step up transformer gebouwd die op de komende XFI in Veldhoven voor het eerst aan de wereld zal worden getoond. De Andros Allasso heeft in totaal veertig verschillende instellingen en zal dus vrijwel altijd correct ingesteld kunnen worden voor het aangesloten mc-element. Nederland heeft de primeur. Een week later zal de Andros Allosso in de VS worden getoond op het Rocky Mountain Audio Fest in Denver.

Zesto Audio Andros Allasso

Zesto Audio heeft verschillende phono-versterkers in zijn portfolio. De Andros Allasso is het eerste passieve component van Zesto. Allasso is het Griekse woord voor transformatie of wijziging (van het ene ding in het andere ding). De Andros Allasso heeft de genen van de phono-versterkers van Zesto Audio maar heeft geen actieve componenten en dus ook geen voeding aan boord.

George Counnas, hoofdontwerper en directeur van Zesto Audio zegt het volgende over de Andros Allasso: “de gebruiker is vrij om een voor hem passend element te kiezen. Ik heb een step up transformer gebouwd die flexibel is en eenvoudig in gebruik en die aangesloten kan worden op een standaard phono-trap met een mm-ingang van 47 kOhm. Het instellingsbereik is zodanig ruim dat ieder mc-element kan worden aangesloten.”

Alle instellingen kunnen worden gewijzigd met knoppen op de voorkant, eventueel terwijl de plaat speelt. De gebruiker zal geen kliks of plops horen als hij aan een instellingsknop draait. Technische kennis is in beginsel niet vereist. De gebruiker gebruikt gewoon zijn oren om de juiste instelling te kiezen, aldus George Counnas.

De Andros Allasso heeft vier gain settings: 17 dB, 21 dB, 23 dB en 26 dB. Voorts kan worden gekozen uit vier step up ratio’s: 1:4, 1:6, 1:8 en 1:12. Samen met een tiental load settings is de Andros Allasso voorzien van een zeer groot instellingsbereik. Desgewenst kan het binnenkomende signaal mono worden afgespeeld.

De geplaatste transformatoren zijn van hoge kwaliteit, evenals de rest van de gebruikte componenten.

Zesto Audio Andros Allasso: prijs en leverbaarheid

De Andros Allasso zal in de VS voor 2.995 dollar van eigenaar wisselen. De prijs voor Europa is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE