NIEUWSDEQX

DEQX HDP-5 en PreMATE+ zijn Roon endpoints geworden

Sinan Kökbugur | 14 september 2017 | Fotografie Fabrikant | DEQX

Het Australische DEQX maakt DA-converters, al dan niet voorzien van uitgebreide “room correction”. De nieuwste apparaten van DEQX zijn de HDP-5 en de PreMATE+ en deze hadden al de mogelijkheid tot streaming via usb. Vanaf nu zijn de apparaten ook Roon endpoints geworden.

DEQX: master the art of timing

De apparaten van het Australische DEQX (spreek uit als ‘deks’) kunnen worden gebruikt als DA-converter met actief wisselfilter. Met de DEQX wordt het faselineaire actieve wisselfilter gebouwd met de speciale software. DEQX is ook het meetapparaat (te besturen met een Windows pc). Daarnaast is DEQX een voorversterker, een DAC en heeft zeer uitgebreide ‘room correction’.

Je kunt passief gefilterde luidsprekers actief maken en aan laten sturen door meer dan één versterker. DEQX neemt dan de functie van het wisselfilter over. De gebruiker kan dit zelf doen of alles laten opbouwen en inregelen door importeur AudioSense. Feitelijk kan met DEQX een luidsprekersysteem worden gebouwd met een perfect wisselfilter.

DEQX is uniek betreffende correctie van de amplitude in het frequentiedomein, maar ook in het fasegedrag oftewel het tijdsdomein. Duizenden frequentiegebieden worden in tijd gecorrigeerd om er voor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd het oor van de luisteraar bereikt. Het resultaat is een 3D-stereobeeld.

De HDP-5 en de PreMATE+ hadden al de mogelijkheid tot streaming via usb. Vanaf nu zijn de apparaten ook Roon endpoints geworden.

DEQX: maatwerk door importeur AudioSense

AudioSense is importeur en leverancier van de Australische DEQX en bestaat inmiddels meer dan elf jaar. AudioSense heeft een heel scala aan verschillende luidsprekersystemen beschikbaar die met DEQX aangestuurd kunnen worden: een drieweg open baffle met vijf luidsprekerunits, een gesloten drieweg systeem en een gesloten tweeweg systeem met ingebouwde eindversterkers. Deze zijn op afspraak te beluisteren.

Bij AudioSense kan de belangstellende terecht voor complete high end-systemen, voor ombouw van een bestaand hoogwaardig passief luidsprekersysteem naar een actief systeem met DEQX, maar ook voor advies hoe de DEQX te gebruiken. En natuurlijk voor een demo van de ‘kamercorrectie’ bij de gebruiker thuis.

Meer weten? Bezoek dan de website van de fabrikant van DEQX of de website van importeur AudioSense.


EDITORS' CHOICE