NIEUWSPolk Audio

Polk Audio lanceert budget soundbar genaamd Signa Solo

Het Amerikaanse Polk Audio heeft een nieuwe soundbar gelanceerd met naam Signa Solo. Met een adviesverkoopprijs van 149 euro is dit de goedkoopste soundbar van Polk Audio en ook één van de goedkoopste soundbars in de markt. Goedkoop of niet, Polk Audio belooft een goede klank, ook zonder subwoofer. Vanaf oktober zal de Signa Solo leverbaar zijn.

Polk Audio Signa Solo: soundbar met bluetooth-connectiviteit

Het Amerikaanse Polk Audio, een audiomerk met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van geluidstechniek en ontwerp, lanceert zijn tot op heden goedkoopste soundbar: de Signa Solo. De adviesverkoopprijs is 149 euro.

Geluidskwaliteit is volgens Polk Audio het allerbelangrijkste in de Signa Solo. De Signa Solo gaat volgens Polk Audio zijn prijsklasse ver te boven met een groots, multi-dimensionaal geluidsbeeld en gedetailleerd stereobeeld voor muziek en thuisbioscoop en is voorzien van Polks gepatenteerde SDA digitale surround-technologie. Ter verbetering van de stemmen voor heldere dialogen in films, games, wedstrijden en muziek is de soundbar ook voorzien van Polks gepatenteerde Voice Adjust-technologie. Hiermee kan de gebruiker stemvolumes handmatig aanpassen voor meer duidelijkheid.

Dankzij Dolby Digital Decodering produceert de Signa Solo een kamervullend, virtueel surround-geluid superieur aan dat van standaard audio-oplossingen van welke tv dan ook. Door middel van de ingebouwde bluetooth-technologie kunnen gebruikers hun muziek direct vanaf hun smartphone, tablet of ander compatibel apparaat streamen.

De soundbar kan dankzij de bijgeleverde kabel voor optische ingangen in een handomdraai worden geļnstalleerd en dankzij de Polk SmartBar-technologie ondersteunt hij de afstandsbediening van iedere tv voor eenvoudige bediening. Ondanks zijn kleine formaat bevat de Signa solo vier full-range drivers van ruim zes centimeter met ingebouwde baspoorten. Een subwoofer is volgens Polk Audio niet persé nodig. Met verschillende EQ-voorinstellingen zoals "Film", "Muziek" en "Nacht", allemaal via een eigen knop, kunnen gebruikers hun muziek- en home theater-instellingen gemakkelijk aan de situatie aanpassen voor de ideale ervaring.

“Onze focus ligt op het ontwikkelen van producten die audio perfect met tv's combineren", zegt Michael Greco, Global Brand Director bij Polk Audio. "Voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing om thuis hun tv- en filmervaring snel, gemakkelijk en zonder gedoe te verbeteren, is de Signa Solo de perfecte uitkomst. Hij levert Polk Audio’s meeslepende geluid, kan via een eenvoudige optische kabel in een mum van tijd worden aangesloten en is gemakkelijk te bedienen met iedere afstandsbediening; programmering is niet nodig,” aldus Polk Audio.

Polk Audio: Signa-productlijn

De Signa Solo wordt bij de Signa S1-soundbar en het bijbehorende subwoofer-systeem (adviesverkoopprijs 249 euro) gevoegd en daarmee is de Signa soundbar-collectie voltooid. De Signa S1 bevat net als de Signa Solo geavanceerde technologieėn (Dolby Digital Decodering, SDA digitale surround en gepatenteerde Voice Adjust-technology). De kleine S1 van slechts 5,5 cm hoog bevat een slanke draadloze subwoofer voor ruimtelijk geluid en diepe bas voor alle toepassingen op het gebied van muziek en home theater.

Polk Audio Signa Solo: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Signa Solo soundbar is vanaf oktober 2017 bij geautoriseerde Polk-dealers verkrijgbaar in het zwart voor een prijs van 149 euro.

Polk Audio

Het in 1972 opgerichte Amerikaanse Polk Audio bouwt voornamelijk luidsprekers voor home cinema en stereogebruik. Polk Audio is het grootste audiomerk van het overkoepelende Sound United en is marktleider in Noord-Amerika op het gebied van luidsprekersystemen voor home theaters. Het bedrijf is daarnaast fabrikant van soundbars, hoofdtelefoons, draadloze luidsprekers en mobiele en maritieme luidsprekers en versterkers.

MERK

EDITORS' CHOICE