NIEUWS

Streamingdienst Deezer gaat MQA ondersteunen

MQA Ltd., het bedrijf achter MQA, heeft vandaag op de IFA in Berlijn samenwerking met Deezer aangekondigd. Deezer zal dan ook binnen afzienbare tijd streams aan gaan bieden die MQA gecodeerd zullen zijn. De wereldwijde uitrol en acceptatie van MQA komt daarmee weer een stap verder. 

Master Quality Authenticated (MQA)

MQA-codering biedt een potentieel hoge geluidskwaliteit binnen een bestaand bestandsformaat. Een DA-converter die het bestaande bestandformaat kent, maar niet met MQA kan omgaan, speelt gewoon het muziekbestand af zonder dat MQA-decodering plaatsvindt. Wie nog niet vertrouwd is met de kreet MQA, verwijzen wij graag naar ons artikel waarin de technologie wordt uitgelegd.

Merken als Bluesound, LG, Onkyo, Moon en Sony en nog vele anderen hebben reeds producten gelanceerd die gecertificeerd zijn voor MQA. Niet alleen hardware dient met MQA-codering om te kunnen gaan. De aanbieders van content zullen ook MQA moeten ondersteunen. Met andere woorden, de aangeboden muziekbestanden moeten ook MQA gecodeerd zijn. Deezer heeft nu aangekondigd om muziek met MQA-codering aan te gaan bieden. Deezer heeft naar eigen zeggen 12 miljoen actieve gebruikers en beschikt over 43 miljoen muzieknummers en is beschikbaar in 185 landen. Ondersteuning van MQA wordt zowel door MQA als door Deezer als groot nieuws gepresenteerd en is goed nieuws voor liefhebbers van geluidskwaliteit.

De samenwerking is nu wel aangekondigd, maar het is nog niet bekend wanneer de eerste MQA-gecodeerde streams voor luisteraars beschikbaar zullen komen op Deezer.


EDITORS' CHOICE