Poulissen Quad belevingshuis: museum en verkooppunt in huiselijke sfeer

Sinan Kökbugur | 01 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Poulissen Audio Video Center in Roermond heeft een Quad belevingshuis ingericht. Oude en nieuwe producten van het befaamde Engelse merk staan in een huiselijke sfeer opgesteld. Naast het bekijken van oude producten van Quad, kan een belangstellende ook in alle rust genieten van de nieuwste elektrostatische luidsprekers van het merk. Niet in een winkelomgeving, maar in een gezellige woonkamer.

Quad: bouwer van elektrostatische luidsprekers

Er zullen maar weinig liefhebbers van hifi zijn die nog nooit van het Britse merk Quad gehoord zullen hebben. Het audiomerk is al in 1936 opgericht door Peter Walker. In de jaren die volgden wist deze geniale ontwerper een flink aantal geschiedenis schrijvende producten op de markt te brengen, waarvan de meeste bij muziekliefhebbers overal ter wereld nog zelfs dagelijks in gebruik zijn.

Quad bouwt onder andere luidsprekers, versterkers en cd-spelers. Dat doen wel meer merken, maar er zijn maar weinig merken die elektrostatische luidsprekers bouwen en juist hierin is Quad zeer succesvol gebleken. De ESL63 is een bekende elektrostatische luidspreker die geroemd werd om zijn transparantie, luchtigheid en holografische weergave van muziek. De ESL 63 is nog steeds heel populair getuige het feit dat er talloze revisiebedrijven zijn die het model van nieuw folie of andere onderdelen kunnen voorzien. De huidige ESL’s van Quad zijn feitelijk doorontwikkelde opvolgers van de eerdere modellen.

Een bekende Haagse verkoper zei ooit het volgende: “klanten die ESL's hebben zijn de moeilijkste klanten. Omdat ze ESL’s gewend zijn, lukt het vrijwel nooit om ze iets anders dan een ESL te verkopen.” Dat mag Quad opvatten als een compliment.

Quad belevingshuis: museum en verkooppunt

Als ware ode aan één van de meest eigenzinnige en muzikale merken uit de audiobranche, is bij Poulissen in Roermond nu ook een heus Quad belevingshuis ingericht. Dit is een sfeervol en gezellig onderkomen dat naast een mini museum met een liefdevol verzamelde collectie aan oudere modellen ook over woonkamer, keuken en dakterras beschikt.

Van al deze faciliteiten kan geheel naar eigen behoefte gebruik worden gemaakt bij het in de woonkamer in alle rust genieten van de ESL-2912 full range elektrostatische weergevers. Magnifieke klankkunstenaars die in combinatie met de elektronicacomponenten uit de Quad Artera serie niet alleen volledig zijn aangepast aan de wensen en eisen van nu, maar tevens qua gevoelsbeleving weer net zo uniek en bijzonder zijn als hun illustere voorgangers van weleer.

Graag nodigt Poulissen belangstellenden dan ook met veel plezier uit om opnieuw van deze nieuwste unieke producten te komen genieten. Dit keer niet in een gebruikelijke winkeldemonstratie, maar vooral helemaal in een eigen tempo en in een echte huiselijke omgeving met alle voorzieningen voorhanden.

 

Poulissen Audio Video Center

Schoenmakersstraat 19

6041 EX Roermond

Tel. +31 (0)475-335716


EDITORS' CHOICE