NIEUWS

Audirvana lanceert Audirvana Plus 3.1 voor MacOS

Sinan Kökbugur | 25 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant

Audirvana Plus is software voor het MacOS-platform die muziekbestanden af kan spelen. Veeleisende gebruikers kunnen Audirvana Plus gebruiken in plaats van het welbekende iTunes. Audirvana heeft onlangs Audirvana Plus versie 3.1 uitgebracht.

Audirvana Plus 3.1: ontwikkeling en certificering

De nieuwe software van Audirvana is ontwikkeld in samenwerking met het moederbedrijf achter het Japanse Pioneer en Onkyo om ervoor te zorgen dat de huidige generatie netwerkspelers probleemloos met de software zou kunnen werken. De modellen N-70AE, N-50AE, N30-AE, N-70A en N-50A van Pioneer en de modellen NS-6130 en VSX-1131 van Onkyo zouden zondermeer met de nieuwe software om moeten kunnen gaan.

Ook het Amerikaanse Sonore dat zich voornamelijk bezig houdt met computer-gerelateerde audioapparatuur is betrokken geweest bij de ontwikkeling van Audirvana Plus 3.1. De microRendu, ultraRendu, Sonicorbiter SE en Signature Rendu SE zijn meegenomen bij de ontwikkeling van Audirvana Plus 3.1. en zouden dus ook probleemloos met de nieuwe software moeten werken.

Apparaten die de nieuwe software ondersteunen zijn herkenbaar door een sticker met daarop de tekst “Works With Audirvana Plus”.

Audirvana Plus 3.1: functionaliteit

Versie 3.1 is een uitbreiding vergeleken met de vorige versie. De geluidskwaliteit is verbeterd en het beheer en doorzoeken van een muziekverzameling is makkelijker gemaakt. Alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund, zoals WAV, flac, Apple Lossless, mp3, maar ook allerlei DSD-bestandsformaten. Daarnaast is ondersteuning van MQA aanwezig en is integratie van hi-res streaming-diensten zoals Tidal en Qobuz toegevoegd.

Audirvana Plus 3.1: prijzen

De nieuwe software kan gedurende vijftien dagen kosteloos worden gebruikt en uitgeprobeerd. De volgende prijzen gelden voor degene die Audirvana Plus 3.1 langer wil gebruiken.

Nieuwe gebruikers: 64 euro, excl. BTW

Bestaande gebruikers van Audirvana Plus of ouder: 34 euro, excl. BTW

Bestaande gebruikers van Audirvana Plus 3: gratis upgrade

Wie meer wil weten kan kijken op de website van Audirvana.


EDITORS' CHOICE