Unison Research Unico 90 versterker

Unison Research laat weer eens van zich horen, en hoe! De Italiaanse specialist in high-end versterkers kondigt een nieuwe geïntegreerde stereoversterker aan: de Unico 90. 

De Unico 90 is een volledig nieuw ontwikkelde versterker in de Unico-lijn van hybride versterkers en grijpt terug naar onder meer de Unico 150 die twee jaar terug op de markt verscheen. De 90 is een klasse-AB hybride versterker met naar eigen zeggen geen overall feedback of globale tegenkoppeling.

Dat komt 'omdat Unison Research claimt een versterker gebouwd te hebben die in hifi-land de bakens weer een stukje verzet', aldus de importeur. In de praktijk betekent dat een versterker met zo min mogelijk interne stappen. Per stereokant is de Unico 90 voorzien van drie buisjes waarbij de buishelften steeds parallel geschakeld zijn. Het vermogen is goed voor 160 Watt per kanaal aan 4 ohm. 

Unison Research Unico 90 - specificaties

  • Uitgangsvermogen: 100 + 100 W RMS bij 8 Ohm en 160 + 160 W RMS bij 4 Ohm
  • Ingangen: 2 x XLR en 4 x RCA (1 paar is directe ingang naar eindversterkerdeel)
  • Uitgangen: subwoofer en tape out
  • Luidsprekeruitgangen: geschikt voor biwiring
  • Buizen: 2 x ECC83 en 4 x ECC81
  • Afmetingen: 43,5(B) x 18(H) x 44 (D) cm
  • Gewicht: 20 kg

De Unico 90 is in twee uitvoeringen met twee verschillende prijskaartjes beschikbaar. Ga je voor gezandstraald zilverkleurig aluminium, dan betaal je 3.990 euro. De uitvoering met zwart geanodiseerd aluminium voorpaneel is op de markt voor 4.140 euro.

Meer informatie over Unison Research vind je op de website van het Italiaanse merk. Voor de volledige line-up van de Unico-serie en de broers en zussen van de 90 kun je terecht bij importeur Analogue Audio.


EDITORS' CHOICE