NIEUWSElipson

Omega 100 Carbon Black: Elipson’s nieuwe vlaggenschip-draaitafel

Het Franse Elipson heeft een tweetal nieuwe draaitafels aangekondigd. In beide draaitafels is koolstofvezel gebruikt, zowel in de arm als in het subchassis. De gebruiker kan kiezen tussen een model met en een model zonder digitale voorzieningen. In september zouden de nieuwe draaitafels in de winkel moeten liggen.

Elipson Omega 100 Carbon Black

Het Franse Elipson heeft zich nog niet zo lang geleden op de draaitafelmarkt gestort, maar komt daarin goed mee met zijn relatief gunstig geprijsde producten. De nieuwe Omega 100 Carbon Black komt aan de bovenkant van het productenpakket en onderscheidt zich van andere draaitafels in hetzelfde prijssegment door het gebruik van koolstofvezel. Koolstofvezel is oersterk en ultrastijf en om die reden is de arm van de nieuweling gemaakt van koolstofvezel. Ook het subchassis is voorzien van een laag koolstofvezel.

Het toerental van de nieuwe draaitafel wordt elektronisch bewaakt. De Omega 100 Carbon Black wordt compleet geleverd met stofkap, arm en een element van Ortofon van het type 2M Red. Het frequentiebereik loopt van 25 Hz tot 20 kHz (-3 db / +1 db).

De koper kan kiezen uit twee varianten van de Omega 100 Carbon Black. Het model genaamd Omega 100 RIAA BT Carbon Black heeft een ingebouwde phono-versterker en een usb-uitgang zodat de gebruiker zijn vinylplaten zou kunnen digitaliseren. Voorts ondersteunt de RIAA BT-versie bluetooth en aptX.

De Omega 100 Carbon Black is het “gewone” model, zonder phono-versterker, usb-aansluiting en bluetooth-ondersteuning en is om die reden goedkoper dan de RIAA BT-versie.

De Omega 100 RIAA BT Carbon Black zal vanaf september voor 700 Britse ponden in de winkel liggen. Het model zonder digitale voorzieningen zal voor 550 Britse ponden van eigenaar wisselen. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE