NIEUWSDALI

Dali gaat draadloos met Callisto op IFA Berlijn

Sinan Kökbugur | 10 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant | DALI

De Deense luidsprekerbouwer Dali zal zijn nieuwe draadloze systeem genaamd Callisto voor het eerst tonen op de aanstaande IFA in Berlijn. De Callisto-productlijn zal bestaan uit een set monitorluidsprekers, een set vloerstaanders en een Sound Hub die de luidsprekers draadloos van muzieksignaal zal voorzien. Volgens Dali hoeft de gebruiker niet meer te rommelen met kabels en kan hij zich beperken tot puur genieten van zijn muziek.

Dali Callisto Sound Hub

Met de naam Callisto wordt niet een luidspreker aangeduid maar een luidsprekersysteem. In dit systeem staat de Sound Hub van Dali centraal. De Sound Hub wordt verbonden met analoge of digitale bronnen en zendt vervolgens het muzieksignaal draadloos via een 24-bit/96 kHz verbinding naar de Callisto-luidsprekers. De Sound Hub heeft een bluetooth-afstandbediening die dus ook zou moeten werken als de Sound Hub in een afgesloten kast staat.

Dali Callisto luidsprekers

Op dit moment maken één set monitorluidsprekers en één set vloerstaanders deel uit van de Callisto-productlijn. Het zijn beiden drieweg modellen, maar de vloerstaander heeft twee woofers. De woofers hebben een diameter van 6,5 inch. De conus is gemaakt van houtvezel en voorzien van Dali’s SMC-magneet. Voorts zijn in beide modellen twee verschillende tweeters geplaatst: één tweeter van 29 millimeter met een ultralichte soft-dome en een ribbon-tweeter. Per luidspreker zorgt een tweekanaals klasse D versterker van 300 Watt voor de versterking van het muzieksignaal.

Naar verluidt zou de draadloze techniek afkomstig zijn van Bluesound en kunnen de Callisto-luidsprekers straks opgenomen worden in het BluOS-ecosysteem.

Meer weten?

Voor het overige zijn nog niet veel meer gegevens kenbaar gemaakt door Dali. Wie meer wil weten kan van 1 t/m 6 september a.s. de Dali-stand bezoeken op de IFA in Berlijn (hal 1.2, stand 203).

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE