De Cambridge Audio CXUHD is de Ultra HD Blu-ray-speler van het merk

Het merk Cambridge Audio heeft dan eindelijk haar eigen Ultra HD Blu-ray-speler aangekondigd: de Cambridge Audio CXUHD. Dit is niet alleen de eerste van het Britse merk, het is ook nog eens één van de eerste high-end modellen van dit moment.

Dat schrijven onze collega's van onze zusterwebsite Homecinema Magazine. Deze Ultra HD Blu-ray-speler biedt, haast vanzelfsprekend, ondersteuning aan voor 4K Ultra HD en HDR (high dynamic range). Ook de HDR-standaard van Dolby, Dolby Vision, wordt ondersteund. Qua audioformaten mogen we rekenen op support voor onder meer DTS:X en Dolby Atmos, evenals allerlei andere bekende formaten.

Cambridge Audio CXUHD ondersteunt veel formaten

Ook is er een brede ondersteuning qua bestandsformaten die via de twee usb 3.0-poorten of fysieke media af te spelen zijn. 4K video’s worden ondersteund in de vorm van HEVC H.265, H.264, VP9 4K en Hi10P, en audio kun je afspelen in de vorm van onder meer Flac en 5.1-kanaals DSD. Wil je fysieke media weergeven dan kun je aan de slag met Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD, DVD-Audio, SACD en audio CD.

De quadcore Mediatek MTK8591-videoprocessor, een ‘high-precision, balanced laser optical disc loader’, een verstevigd chassis met aluminium frontpaneel en het ontbreken van een interne DAC moeten er allemaal voor zorgen dat de Cambridge Audio CXUHD een referentiekwaliteit aan video gaat afleveren, als we de beloftes van de fabrikant mogen geloven. Het feit dat er geen interne DAC (digital to audio converter) aanwezig is, betekent een vermindering aan interferentie aan het signaal. Er zijn dus ook geen analoge uitgangen achterop de speler te vinden.

Verder komt de CXUHD met twee HDMI-uitgangen; een HDMI 2.0a-poort voor bijvoorbeeld een tv en een HDMI 1.4-poort voor de koppeling van een oudere av-receiver. Ook is er een HDMI 2.0-input aanwezig waardoor je een Chromecast of andere mediaspeler kunt aansluiten. De speler heeft een afmeting van 82mm x 430mm x 312mm en weegt 5 kilogram.

Prijs en beschikbaarheid

De Cambridge Audio CXUHD zal vanaf volgende maand te koop zijn voor een prijs van 799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE