NIEUWSRega

De Planar 6 is de nieuwste draaitafel van Rega

Wesley Akkerman | 02 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant | Rega

Fabrikant Rega heeft een gloednieuwe draaitafel aangekondigd. Dit moet een product worden met een fijne prijs-kwaliteitsverhouding, aldus de maker, dat gebaseerd is op de befaamde en eerder uitgebrachte RP8 en RP10 van hetzelfde bedrijf.

De Rega Planar 6 moet zo veel mogelijk informatie uit vinyl halen als mogelijk in deze prijsklasse van de markt. Zoals zijn grote broers beschikt de Planar 6 ook over een ultra lichte plint, bestaande uit een polyolefinen schuim kern en een dunne laag HPL-laminaat.

Deze sandwichconstructie zorgt voor een ultra lichte, maar als het goed is ook een ontzettend stijve basis voor de RB330-arm en de nieuwe, uit aluminium vervaardigde subplateau. De aandrijving wordt verzorgd door een 24v-motor met nieuwe aluminium pulley en de upgradesnaar als standaard.

De stille motor wordt aangedreven door de volledige nieuwe NEO-voeding, die dezelfde DSP-generator gebruikt als de RP10-voeding. Samen met de aandrijvingsversterker produceert de Neo een zeer nauwkeurig AC signaal, met minder dan 0,15% vervorming. 

Prijs en beschikbaarheid

De Planar 6 is vanaf september enkel verkrijgbaar in de matte Polaris grijs-uitvoering. De prijs van de platenspeler (inclusief Neo-voeding) is 1.399 euro. Voor de combinatie met de Ania MC betaal je 1.899 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE