NIEUWS

Spotify gaat voortaan ook podcasts aanbieden

Muziekstreamingdienst Spotify heeft aangekondigd dat er voortaan ook podcasts beluisterd kunnen worden via de dienst. Daarnaast zal Spotify ook zelf podcasts gaan produceren, die exclusief via de streamingdienst te beluisteren zullen zijn.

Podcasts lijken het volgende lucratieve platform te worden voor muziekstreamingdiensten. Spotify mengt zich nu ook in de strijd, vlak nadat onder meer Deezer had aangekondigd hetzelfde te gaan doen.

In ruil voor het promoten van podcasts in haar app (de categorie krijgt haar eigen tab), zullen populaire podcastmakers Spotify gaan pluggen in hun shows. Onder andere de shows Reply All, Pod Save America en The Bill Simmons Podcast, respectievelijk shows op het gebied van technologie, politiek en sport, zullen dat gaan doen.

Spotify versus Podcasts van Apple

Momenteel wordt de podcastmarkt gedomineerd door Apple, met haar app Podcasts. Dat is het grootste platform van dit moment. Spotify zal grof geschut inzetten om marktaandeel voor zich te winnen, door ook zelf podcasts te gaan produceren. 

In de laatste maanden heeft Spotify heeft wat veranderingen doorgevoerd. Zo is er een lossless audio-abonnement, een rijdmodus en zijn er tegenwoordig ook exclusieve albums voor Premium-abonnees. De dienst probeert de plek te worden voor iedereen die op zoek is naar een muziekstreamingdienst of er al één gebruikt.


EDITORS' CHOICE