NIEUWSDeezer

Deezer-gebruikers krijgen toegang tot honderden podcasts

Wesley Akkerman | 28 juli 2017 | Deezer

Muziekstreamingdienst Deezer heeft aangekondigd dat gebruikers van de dienst toegang krijgen tot honderden podcasts, door een deal met distributieplatform AudioBoom.

AudioBoom is een groot en belangrijk distributieplatform voor podcasts. De service heeft zestig miljoen gebruikers per maand en is erg populair om een aantal redenen. Ten eerste vanwege de goede content die wordt aangeboden, maar ook omdat beroemdheden de dienst aanprijzen. Onder meer Stephen Fry doet dat.

Deezer biedt meer dan muziek

Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan tweehonderd verschillende podcasts, uit allerlei verschillende genres: van true crime, tot aan komische podcasts en sportverslaggeving. Al die content is nu beschikbaar voor Deezer-abonnees. Daar zijn er ongeveer twaalf miljoen van. Dit lijkt dus een deal te zijn die positief is voor zowel gebruikers als podcastmakers.

Dit is een volgende stap die Deezer op weg naar het doel meer dan een muziekstreamingdienst te zijn. Eerder sloot Deezer al deals met voetbalclubs, zoals Barcelona en Manchester United, voor nieuws en weetjes over sport(clubs). Ook kunnen voetbalspelers hun eigen afspeellijsten maken, waar mensen naar kunnen luisteren.


EDITORS' CHOICE