NIEUWSApple

Apple trekt stekker uit iPod Nano en iPod Shuffle

Apple heeft besloten om de stekker uit de productie van zowel de iPod Nano als de iPod Shuffle te trekken, drie jaar nadat de eerste, grote, iPod al begraven werd.

Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple besloot de iPod Classic niet meer te produceren. Donderdagavond kwam in het nieuws dat Apple nu ook heeft besloten om de stekker uit de productie van de iPod Shuffle (afbeelding) en iPod Nano te trekken.

Het bedrijf uit Cupertino heeft de pagina's op haar eigen websites stilletjes offline gehaald. Wanneer je ze nu probeert te bezoeken, dan word je omgeleid naar de pagina voor muziekstreamingdienst Apple Music.

Line-up iPod versimpelen

In een statement tegenover technologiewebsite The Verge heeft Apple laten weten dat het bedrijf de line-up van de iPod willen versimpelen. Er zijn nu nog twee iPod Touch-modellen beschikbaar, maar de Nano en de Shuffle zijn dus uit productie gehaald.

De iPod Touch is dus de laatste overgebleven iPod. Deze draagbare muziekspeler heeft wel als voordeel dat gebruikers toegang krijgen tot een aanraakgevoelig scherm en de complete iOS-ervaring, inclusief een internetbrowser, applicaties en meer.

Smartphone maakt muziekspeler overbodig

Smartphones hebben inmiddels de rol van draagbare muziekspelers op zich genoemen, waardoor dedicated players in feite zo goed als overbodig zijn. Mochten mensen alsnog opzoek zijn naar dergelijke apparaten, dan kunnen ze dus een iPod Touch of een hi-res audiospeler overwegen.

Desondanks kunnen draagbare muziekspelers alsnog een uitkomst bieden voor mensen die weinig ruimte op hun smartphone hebben voor muziek, geen muziekstreamingdienst gebruiken of ervoor willen zorgen dat de accu van hun smartphone niet te snel leeg gaat.


EDITORS' CHOICE