NIEUWS

Fiio kondigt nieuwe generatie muziekspelers aan

Fiio heeft drie opvolgers aangekondigd voor zijn huidige lijn en één gloednieuw product. Meest in het oog springende is de opvolger van de Fiio X7. De muziekspeler kent een aantal fraaie verbeteringen. Qua design is er het één en ander veranderd. De X7 Mark II is kleiner, dunner en lichter, heeft gebruiksvriendelijkere knoppen en heeft een HD touch screen.

Verbeteringen Fiio X7 Mark II

Ook qua hardware zijn er de nodige verbeteringen toegepast. De X7 Mark II heeft 2 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte (uit te breiden tot 567 GB met een micro-sd-kaartje). Als DAC heeft Fiio gekozen voor de uitstekende ESS9028 Pro. Als versterker is er gekozen voor de AM3A-module met 3,5mm single ended-aansluiting en een 2.5mm TRS gebalanceerde aansluiting. De Fiio X7 Mark II kan DSD-audiobestanden afspelen. Daarnaast kan je de tweede generatie X7 sneller opladen, beschikt het over dual-mode bluetooth 4.1 met aptx, dual-band WiFi, coaxiaal uitgang en inline volumeregeling. Als besturingssysteem is er gekozen voor Android 5.1. De Fiio X7 Mark II gaat 649 dollar kosten.

Derde generatie Fiio X3

Ook de Fiio X3 krijgt een opfrisbeurt. De budget muziekspeler is toe aan de derde generatie. De X3 Mark III is dunner en lichter, beschikbaar in rood of zwart en heeft de klassieke lay-out met touch wheel behouden. Als DAC is er gekozen voor twee PCM5242-chips. Als versterker wordt er gebruikgemaakt van de LPF-versterker. Er is een multifunctionele knop toegevoegd. De Fiio X3 Mark III heeft een adviesverkoopprijs van 199 dollar.

Aankondiging Fiio F9 en Q1 Mark II

Naast de twee muziekspelers kondigde het Chinese bedrijf ook de F9 aan. Dit is een in-ear monitor met één dynamisch en twee gebalanceerde armaturen. Het is een over-the-ear design, komt met een 3,5mm single ended-kabel met volumeregeling en een 2,5mm gebalanceerde kabel. De kabel is uitneembaar. De Fiio F9 is beschikbaar in rood en zwart en komt met zes paar oorstukjes. De adviesprijs is 99,99 dollar. Het laatst aangekondigde product is de Fiio Q1 Mark II: een dac/amp met DSD-mogelijkheid. De Fiio Q1 is compatibel met iOs en kan gebruikt worden als DAC voor een iPhone als versterker voor een muziekspeler. De Fiio Q1 Mark II heeft een prijskaartje van 99,99 dollar.

EDITORS' CHOICE