NIEUWS

Vinnie Rossi kondigt nieuwe Lio Dac 2.0 module aan

Het Amerikaanse Vinnie Rossi bouwt uitsluitend versterkers. Omdat de versterkers van Vinnie Rossi modulair zijn gebouwd, kan een koper allerlei opties aan zijn nieuwe versterker toevoegen. De versterker kan bijvoorbeeld worden voorzien van een dac-module. Binnenkort zal Vinnie Rossi een nieuwe dac-module genaamd Lio Dac 2.0 op de markt brengen.

Vinnie Rossi Lio Dac 2.0

Bouwers van met name ge√Įntegreerde versterkers voorzien hun apparaten steeds vaker van een ingebouwde dac. De dac kan vast worden ingebouwd, maar ook modulair, zodat de dac makkelijk in of uitgebouwd kan worden. Vinnie Rossi‚Äôs versterkers zijn modulair gebouwd en binnenkort zal de Lio Dac 2.0 module worden gelanceerd, de opvolger van de Lio DSD/PCM Dac.

Volgens Vinnie Rossi is de nieuwe dac-module voorzien van de nieuwste en beste techniek. De gebruiker kan kiezen uit een optische of coaxiale of usb-aansluiting, van elk type één. Alle ingangen van de dac herklokken de binnenkomende datastroom die door FPGA-chips wordt gebufferd. DA-conversie wordt vervolgens voor elk kanaal afzonderlijk uitgevoerd door een chip van het Japanse AKM van het type AK4497EQ. Het analoge deel van de dac-module werkt in klasse A. De elektronica is verdeeld over een drietal printplaten ter minimalisatie van interferentie.

De Lio Dac 2.0 accepteert PCM-signaal tot 32-bit/768 kHz en DSD tot DSD512. De ruisvloer ligt op -115 dB. De uitgangsspanning bedraagt maximaal twee Volt.

De nieuwe Lio Dac 2.0 zal in de VS in augustus voor 3.295 dollar op de markt komen. Bezitters van het vorige model, genaamd Lio DSD/PCM Dac, kunnen deze inruilen en krijgen dan een korting van 895 dollar. Prijzen en leverbaarheid voor andere landen is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE