NIEUWSArcam

Arcam lanceert aluminium luidspreker genaamd Muso

Het Britse Arcam heeft onlangs een nieuwe luidspreker genaamd Muso op de markt gebracht. De nieuwe Muso is een compact model met een volume van ongeveer vier liter en een gewicht van drie kilogram. De kast is van aluminium gemaakt.

Arcam Muso

Arcam bouwt vooral versterkers en afspeelapparatuur zoals cd-spelers. Arcam bouwt ook alles-in-één systemen in de Solo-productlijn. Ter aanvulling van een Solo Movie of Solo Music heeft Arcam nu de Muso uitgebracht. Net als alle andere producten in de Solo-productlijn, is de Muso niet alleen gericht op het leveren van kwaliteit, maar bovenal gericht op gebruiksgemak.

De Muso is een tweeweg monitorluidspreker. De baspoort zit aan de voorkant achter het rooster zodat de Muso ook dicht tegen een muur geplaatst zou kunnen worden. Met een passende muurbeugel van Arcam kan de Muso ook worden opgehangen. De kast is gemaakt van aluminium en inwendig ook nog eens voorzien van extra dempingsmateriaal.

De conus van de driver voor de lage en middentonen heeft een diameter van 125 millimeter en is gemaakt van papierpulp dat is versterkt met onbekende vezels. Deze combinatie van materiaal resulteert volgens Arcam in een stijve doch lichte conus. De tweeter heeft een conus van aluminium met een diameter van 25 millimeter die wordt aangedreven door een neodymium magneet. De kantelfrequentie ligt op 2,5 kHz en loopt af met 12 dB per octaaf.

De maximale belastbaarheid van de Muso bedraagt 80 Watt. Het frequentiebereik loopt van 70 Hz tot 22 kHz. De impedantie is vier Ohm.

De Muso is verkrijgbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering en wisselt voor 299 euro per stuk van eigenaar.

Arcam

Arcam is een verkorting van Amplification and Recording Cambridge en is gevestigd in Groot-Brittannië in de plaats Cambridge. Het bedrijf is opgericht in 1976 door twee studenten van de universiteit van Cambridge. Het eerste product was een versterker met de naam A60 waarvan meer dan 30.000 exemplaren zijn verkocht. Het bedrijf maakt voornamelijk versterkers, zowel meerkanaals als stereo, en ook cd-spelers en bd-spelers.


EDITORS' CHOICE