NIEUWSMcIntosh

Control4 helpt bij configuratie van MX160 van McIntosh

Het Amerikaanse McIntosh heeft aangekondigd dat zijn A/V-voorversterker van het type MX160 vanaf nu gecertificeerd is voor het Simple Device Discovery Protocol van Control4. Installatie en configuratie van de MX160 zouden makkelijker moeten zijn door gebruik van de software van Control4. Eerder geleverde exemplaren van de MX160 kunnen na een update van de firmware ook gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden.

McIntosh MX160

De MX160 heeft zo ongeveer alles aan boord wat de liefhebber van film en meerkanaals muziek zou kunnen wensen. Ondersteuning van 4K UHD-bronnen? Dolby Atmos? Auro-3D? Room correction? Het zit er allemaal op. De laatste toevoeging komt van Control4 en heet Simple Device Discovery Protocl (SDDP), in wezen niets anders dan een stuk software die het eenvoudiger moet maken om de MX160 te configureren en te laten samenwerken met andere apparaten in huis.

“De toevoeging van Conntrol4’s SDDP is een verrijking van de MX160. Eerder dit jaar heeft onze AV-voorversterker van het type MX122 ondersteuning van SDDP gekregen en dat heeft onze dealers en klanten voordeel opgeleverd. Wij zijn blij dat we de bezitters van de MX160 dezelfde voordelen kunnen bieden,” aldus Charlie Randall, topman van McIntosh.

Control4 is opgericht in 2003 en is gespecialiseerd in domotica en huisautomatisering en kan gepersonaliseerde oplossingen bieden voor zo ongeveer alles in huis. Verlichting, muziek, film, beveiliging en energiebeheer kunnen voor één kamer of voor het hele huis worden geregeld door Control4. Control4 belooft ontzorging voor de eigenaar van complexe systemen.

“Sinds maart dit jaar is McIntosh SDDP-partner geworden door de toevoeging van SDDP aan hun MX122 en wij breiden graag onze ondersteuning uit naar andere producten van McIntosh,” aldus Noel Gouff van Control4.

Om de MX160 van Control4’s SDDP te kunnen voorzien, dient de MX160 te draaien op firmware-versie 2.0.14 of hoger. Geautoriseerde dealers van McIntosh kunnen eventueel de nodige update voor de klant uitvoeren.

McIntosh

McIntosh is opgericht in 1949. Alle producten worden door circa 150 medewerkers gebouwd in Binghamton in de Amerikaanse staat New York. De blauwe VU-meters zijn iconisch voor het merk.

Control4

Control4 is opgericht in 2003 en is gevestigd in Salt Lake City. Het bedrijf heeft ook kantoren in onder andere York (Engeland), Shanghai (China), Bangalore (India), Belgrado (Servië) en Melbourne (Australië). Het bedrijf is gespecialiseerd in huisautomatisering en systeemintegratie van verlichting tot en met beveiliging. Meer dan 10.000 apparaten zijn  voorzien van het platform van Control4 en dit aantal groeit dagelijks. Control 4 is naar eigen zeggen actief in 91 landen.

MERK

EDITORS' CHOICE