NIEUWSUltrasone

Ultrasone Naos: DA-converter met het formaat van een usb-stick

Het Duitse Ultrasone is bekend van zijn verschillende modellen hoofdtelefoons. Het bedrijf lanceert binnenkort een DA-converter die het formaat heeft van een usb-stick en slechts zes gram weegt. De nieuweling heet Naos en is bedoeld voor mobiel gebruik bij een smartphone, tablet of laptop. 

Ultrasone Naos

Het in Beieren gevestigde Ultrasone brengt voor het eerst iets anders dan een hoofdtelefoon op de markt. De nieuwe DA-converter met de naam Naos maakt verbinding via usb. Ultrasone levert kabeltjes mee voor verbinding via micro-usb, lightning, usb type A en usb type C. Ook een etui om alles in op te bergen wordt meegeleverd. De Naos kan signalen verwerken tot 24-bit / 192 kHz en zal zich dus niet snel verslikken in het aangeleverde signaal.

Een hoofdtelefoon wordt aangesloten via een 3,5 millimeter jackplug. Ten overvloede meldt Ultrasone dat natuurlijk ook een setje luidsprekers door de Naos van muziek kan worden voorzien. Ultrasone geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 30 kHz. Volgens Ultrasone zullen luisteraars verrast zijn door de goede geluidskwaliteit.

Gezien de afmetingen en het gewicht van zes gram is de Naos bij uitstek bedoeld voor gebruik onderweg. De Naos lijkt de concurrentie aan te willen gaan met de Dragonfly van Audioquest en andere kleine usb-dac’s.

De Ultrasone Naos zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn en zal voor 169 euro wisselen van eigenaar.

 

 

 


EDITORS' CHOICE