NIEUWSFocal

Focal introduceert Sib Evo met Dolby Atmos - UPDATE

Sinan Kökbugur | 09 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant | Focal
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 12 juli 2017

Op 12 juli 2017 schreven wij dat het Franse Focal zijn uit 2002 stammende productlijn met de naam Sib & Co een stevige update heeft gegeven. De nieuwe familie heeft de naam Sib Evo gekregen en heeft nu ook familieleden die om kunnen gaan met Dolby Atmos. De koper kan kiezen uit verschillende pakketten bestaande uit twee of vijf luidsprekers, al dan niet voorzien van Dolby Atmos en eventueel aangevuld met een subwoofer. Wij hebben inmiddels prijs- en leveringsinformatie ontvangen en willen deze informatie graag delen met onze lezers.

Focal Sib Evo Dolby Atmos

Dolby Atmos is kort samengevat een techniek om ook geluid vanuit de hoogte via het plafond weer te geven. Een luidspreker straalt dan geluid omhoog dat via het plafond naar de luisterpositie kaatst. De nieuwe productlijn van Focal bestaat uit tweeweg en drieweg satellietluidsprekers waarvan de drieweg modellen aan de bovenkant een omhoog gerichte driver hebben, zodat geluid naar het plafond gestraald kan worden ter ondersteuning van Dolby Atmos. Wie geen prijs stelt op Dolby Atmos, kan ook voor de tweeweg modellen kiezen.

De Sib Evo productlijn is voorzien van een tweeter van één inch en een middentoner van vijf inch. De Dolby Atmos modellen hebben aan de bovenkant nog een driver van vier inch die naar boven is gericht. Deze driver heeft zijn eigen akoestische kamer. De subwoofer genaamd Cub Evo heeft een driver met een conus van acht inch die wordt aangedreven door een klasse D-versterker van 200 Watt. Volgens Focal is de Sib Evo productlijn bij uitstek geschikt voor kamers van tien tot vijftig vierkante meter.

Focal biedt verschillende pakketten aan. Een koper zou kunnen kiezen voor een tweetal Sib Evo luidsprekers of voor een tweetal Sib Evo Dolby Atmos luidsprekers, al dan niet aangevuld met een subwoofer genaamd Cub Evo.

Voor surround-weergave kan een koper een Sib Evo 5.1 pakket kopen. Dat zijn vijf Sib Evo luidsprekers en een Cub Evo, inclusief twee muurbeugels om twee luidsprekers naast de televisie op te kunnen hangen. Uitbreiden naar 7.1. kan eenvoudig met een extra set Sib Evo's 2.0.

Het surround-pakket dat geschikt is voor de weergave van Dolby Atmos heet Sib Evo Dolby Atmos 5.1.2. Dit pakket bestaat uit drie Sib Evo luidsprekers, twee Sib Evo Dolby Atmos luidsprekers (inclusief twee muurbeugels) en een Cub Evo. Met de aanschaf van een extra set Sib Evo's Dolby Atmos is het systeem meteen uitgebreid naar 7.1.4. Deze zichtbare 7.1 opstelling met vier onzichtbare hoogtekanalen wordt door velen gezien als een goede balans tussen kwantiteit (en zichtbaarheid) van luidsprekers en beleving, aldus Focal.

Leverbaarheid en prijzen

De Sib Evo serie zal vanaf eind augustus 2017 leverbaar zijn voor de volgende prijzen:

Sib Evo 2.0: 249 euro
Sib Evo 2.0 Dolby Atmos: 499 euro
Sib Evo 5.1: 899 euro
Sib Evo 5.1.2 Dolby Atmos: 1.199 euro
Cub Evo (Subwoofer): 399 euro
Hip Evo (Statieven): 199 euro

Focal

Focal is gevestigd in Frankrijk en bouwt luidsprekers voor de huiskamer en voor verwerking in auto’s. Sinds enkele jaren  bouwt Focal ook hoofdtelefoons.


MERK

EDITORS' CHOICE