NIEUWSGold Note

Gold Note lanceert nieuwe vlaggenschip luidspreker XS85

Het Italiaanse Gold Note heeft op de afgelopen High End Show in München zijn nieuwe luidspreker genaamd XS85 getoond. Inmiddels zijn meer gegevens over het nieuwe vlaggenschip beschikbaar gekomen. Het gewicht is met 180 kilogram indrukwekkend te noemen.

Gold Note XS85

De kast van de nieuwe XS85 is volgens het in Florence gevestigde Gold Note ultrastijf, mede vanwege de gebogen vorm. De kast is 128 centimeter hoog, maar weegt wel 180 kilogram. De hoeveelheid dempingmateriaal dat is verwerkt in de kast zal bijdragen aan het hoge gewicht van 180 kilogram. De kast bestaat uit twee delen. De woofers zijn akoestisch gescheiden van de middentoners en de tweeter. De kast staat op verstelbare verborgen spikes.

De tweeter heeft een soft dome met een diameter van 28 millimeter en een neodymium magneet. De weergave van middentonen komt voor rekening van een tweetal drivers met een diameter van 150 millimeter met een papieren conus die is behandeld met Nextel. De twee woofers hebben en diameter van 220 millimeter en hebben ook een papieren conus die is behandeld met Nextel. De conus van de woofers weegt slechts 18 gram.

De XS85 is voorzien van een enkel paar aansluitingen, maar de kwaliteit van het filter zou zodanig zijn dat de gebruiker geen behoefte aan bi-amping zou moeten hebben. De kantelfrequenties liggen op 200 Hz en 2.200 Hz. De impedantie is vier Ohm.

De koper kan kiezen uit verschillende kleuren zijpanelen: zwarte pianolak, witte lak of een afwerking in Italiaans walnoothout. Prijs en leverdatum zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE