NIEUWSGoldring

Goldring E-serie moving-magnet cartridges

Goldring brengt in de E-serie drie nieuwe cartridges op de markt. De moving magnet-cartridges zijn bedoeld als upgrades voor vinylliefhebbers die behalve met hun collectie ook met de samenstelling van hun draaitafel willen spelen.

Goldring is een Britse fabrikant met meer dan 100 jaar geschiedenis en ervaring, die de productie nog altijd handmatig uitvoert in Hertfordshire, Engeland. De nieuwe E-serie van het merk bestaat uit de E1, E2 en E3 moving magnet cartridges.

Moving magnet en moving-coil: hoe zat het ook weer?

De E-modellen zijn alle drie voorzien van Goldring's eigen Magnetic Duplex Technology met dubbele magneten zoals in onderstaande afbeelding weergegeven. Dat moet volgens het merk zorgen voor verminderde ruis en een verbeterde scheiding van de stereokanalen.

Instapmodel E1 bevat een gebonden, sferische stylus met een ronde schacht. Dit zorgt ervoor dat de cartridge zeer vergevingsgezind is voor verdere afstellingen. De E1 is tevens voorzien van een versterkte ABS cantilever buis, wat volgens de makers een effectief alternatief is voor meer premium materiaal als aluminium en vergelijkbare resultaten moet opleveren in hi-fi toepassingen.

Luxere broer E2 heeft hetzelfde stylusprofiel, maar met het extra voordeel van een verbeterde aluminium cantilever. Die is zowel stijf als licht, zodat de stylus nauwkeuriger aan de slag kan om meer detail te bieden.

De E3 tot slot, hiernaast afgebeeld, gebruikt gezelfde aluminium cantilever, maar profiteert van een elliptische stylus die opnieuw meer detail moet verzorgen dankzij vermindering van 'sibilance', een hele subtiele sisklank.

De drie nieuwe cartridges hebben een advies verkoopprijs van 70, 100 en 130 euro respectievelijk. 

MERK

EDITORS' CHOICE