NIEUWSMSB

MSB Technology presenteert nieuwe cilindervormige monoblokken

Het Amerikaanse MSB Technology heeft onlangs nieuwe monoblokken op de markt gebracht. De cilindervormige nieuwelingen heten M204 en zijn de opvolgers van de M203. Aan vermogen geen gebrek, maar met een hoogte van meer dan vijftig centimeter en een gewicht van 42 kilogram per stuk wordt het vinden van een geschikte plek in een audiomeubel wel een uitdaging.

MSB Technology M204

MSB Technology staat vooral bekend om zijn DA-converters. Naar eigen zeggen zijn de nieuwe monoblokken bedoeld om de DA-converters van MSB Technology beter tot hun recht te laten komen. De M204 is een doorontwikkeling van de oudere M203 en heeft betere transformatoren en een betere afscherming. De verbeteringen zijn zodanig dat de ruisvloer van de M204 20 dB lager ligt dan die van de M203.

Opvallend is de cilindervormige behuizing die rondom is voorzien van koelribben. Signaalpaden zijn kort en warmte wordt over een groot koeloppervlak verspreid en afgevoerd. De opbouw is volledig symmetrisch en aansluiting via XLR ligt dan ook voor de hand maar er is ook voorzien in een cinch-aansluiting. De gebruiker kan de 12V-triggeraansluiting gebruiken om de M204’s mee aan of uit te schakelen samen met andere apparaten.

MSB Technology past een modulaire bouw toe bij zijn producten. Vervanging of een upgrade van een onderdeel is op die wijze relatief eenvoudig uit te voeren. Bij gebruik van de M204’s kan worden gekozen voor een hoge of lage ruststroom. Een hoge ruststroom geeft een betere geluidskwaliteit, maar ook meer energieconsumptie en warmte.

Het frequentiebereik loopt van 0 Hz tot 20 kHz (+/- 0,015 dB, 8 Ohms). De ruisvloer ligt op ongeveer –130 dB. Het maximale vermogen is 200 Watt aan 8 Ohms en loopt op tot 800 Watt aan 2 Ohms. Plaatsing van een setje M204’s vraagt wel wat aandacht. Het gewicht bedraagt 42 kilogram per stuk. De diameter is 327 millimeter en de hoogte is 533 millimeter. Door de ongebruikelijke vorm en hoogte zal het vinden van een geschikt audiomeubel niet heel makkelijk zijn.

De M204’s zijn verkrijgbaar is zwarte of zilverkleurige uitvoering. Een setje kost 39.950 dollars. De bezitter van een paartje M203’s kan deze echter ook laten upgraden. De behuizing van de M203 is immers hetzelfde als die van de M204 en kan dus worden hergebruikt. Een upgrade bestaat uit het vervangen van de elektronica en de transformatoren en kost 12.450 dollars. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE