NIEUWSFocal

Focal presenteert vier nieuwe hoofdtelefoons voor onderweg

Met de zomervakantie voor de deur lanceren veel bedrijven nieuwe audioproducten voor onderweg. Het Franse Focal heeft onlangs een viertal nieuwe hoofdtelefoons gepresenteerd die bij uitstek zijn bedoeld voor gebruik onderweg. De Listen Wireless is een on-ear model. De modellen Spark, Spark Wireless en Sphear S zijn in-ear modellen. Vanaf juli zouden alle modellen beschikbaar moeten komen.

De Franse luidsprekerbouwer Focal bouwt sinds enkele jaren ook hoofdtelefoons voor thuisgebruik. Focal heeft echter besloten om ook in de groeiende markt van hoofdtelefoons voor onderweg te stappen. Dit is commercieel gezien geen onlogische gedachte want deze markt s veel groter dan de markt van de tamelijk prijzige topmodellen waar de modellen Utopia en Elear zich in bevinden. De nieuw aangekondigde modellen moeten volgens Focal zorgen voor gebruiksgemak tegen een redelijke prijs.

Focal Listen Wireless

De Listen Wireless is het draadloze broertje van de eerder gelanceerde on-ear Listen. Bij het ontwerpen van de oorspronkelijke Listen was al rekening gehouden met het later uitbrengen van een draadloos model. De Listen Wireless maakt verbinding via bluetooth (versie 4.1, aptX). De flexibele hoofdband en oorkussens van memory foam zorgen voor het nodige draagcomfort.

De Listen Wireless is voorzien van een microfoon voor het voeren van telefoongesprekken. Bijzonder is het feit dat de Listen Wireless een bluetooth-connectie kan maken met twee apparaten tegelijk. De gebruiker kan dus muziek luisteren vanaf zijn tablet en tegelijkertijd zijn telefoon opnemen. De ingebouwde accu zou goed zijn voor circa twintig uur luisterplezier, maar als de accu leeg zou zijn kan de Listen Wireless met de meegeleverde kabel worden aangesloten. Een usb-kabel en een draagtasje worden ook meegeleverd.

De drivers van de Listen Wireless zijn gemaakt van mylar titanuim en hebben een diameter van 40 millimeter. Het frequentiebereik van de Listen Wireless loopt van 15 Hz tot 22 kHz. Het gewicht bedraagt 300 gram. Vanaf halverwege juli zou de Listen Wireless verkrijgbaar moeten zijn voor 259 euro

Focal Spark en Spark Wireless

De Spark en Spark Wireless zijn in-ear modellen. De behuizing van de oordoppen is gemaakt van aluminium met daarin een driver van mylar met een diameter van 9,5 millimeter. De oorpluggen zijn van een zachte soort siliconen gemaakt. Beide modellen hebben een drieknops afstandbediening met een microfoon in het snoer verwerkt.. De Spark Wireless is de eerste in-ear hoofdtelefoon van Focal die voorzien is van bluetooth. Het frequentiebereik van het bedrade en draadloze model is aan elkaar gelijk: 20 Hz tot 20 kHz. Een draagetui wordt standaard meegeleverd.

De Spark en de Spark Wireless zouden reeds verkrijgbaar moeten zijn voor een prijs van 69 euro respectievelijk 99 euro. De koper kan voor de Spark-versie kiezen uit een zwarte, zilverkleurige of (binnenkort) kobaltblauwe uitvoering. De Wireless-versie is ook binnenkort leverbaar in een uitvoering die roze-witgoud wordt genoemd.

Focal Sphear S

De Sphear S is feitelijk een update van Focal’s eerste in-ear hoofdtelefoon die in 2015 is gelanceerd. De mylar-drivers zijn met 10,8 millimeter aan de grote kant. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. Focal levert drie verschillende formaten siliconen oorpluggen mee en daar bovenop ook nog eens drie verschillende formaten oorpluggen van memory foam. Ook de Sphear S is voorzien van een afstandbediening en microfoon in het snoer. De gebruiker kan alles kwijt in het meegeleverde draagetui.

Vanaf juli zal de Sphear S leverbaar zijn voor een prijs van 129 euro.

Focal

Focal is gevestigd in Frankrijk en bouwt luidsprekers voor de huiskamer en voor verwerking in auto’s. Sinds enkele jaren  bouwt Focal ook hoofdtelefoons.

MERK

EDITORS' CHOICE